• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
saraneron - специалист
Прити ,готварска печка,80м2 за една година 8-10 м3 ненарязани ,северна БГ балкана!Отоплява три стаи ,коридор ,остъклена тераса пвц пакет, отворени врати на помещенията! Цена 1м3 дърва=65 лева докарани до двора.
ArturDent - Почти Безобиден
bulhomes2 написа:
Мирише, изгаря кислорода и се налага сериозно проветрение по няколко пъти на вечер (люти на очите). Не знам дали е от нея или все така ми се случват квартирите, но - голям конденз!
Мирише и люти, нарочно. В газта се слагат добавки, които я карат да мирише за да може човек да усети, ако има изтичане на газ.
При горенето на газта се отделя вода, от там и конденза....
bulhomes2 - майстор
Миризмата е нарочно. Лютенето на очите е от липсата на кислород.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Повече от 1,5 кубика дърва в тази стая не можеш да изгориш.
И то при зима като февруари 2012г. и при 24часа палене. Освен ако не търсиш температури над 30градуса.
Имам почти същата стая (15-16 кв.м), без изолация, стара и лоша дограма, север, само отдолу ме топлят (уж).
За февруари 2012 съм изгорил малко под 1 кубик дърва (кубика е според продавача, за мен си е 0,8 кубика) при около 12 часа отопление.
infomar
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Повече от 1,5 кубика дърва в тази стая не можеш да изгориш.
И то при зима като февруари 2012г. и при 24часа палене. Освен ако не търсиш температури над 30градуса.
Имам почти същата стая (15-16 кв.м), без изолация, стара и лоша дограма, север, само отдолу ме топлят (уж).
За февруари 2012 съм изгорил малко под 1 кубик дърва (кубика е според продавача, за мен си е 0,8 кубика) при около 12 часа отопление.
Казваш за ФЕВРУАРИ!!
Е, за месец е нормално това количество, но за целият зимен сезон - около 4 месеца ще бъде повече. Получава ти се средно около 24 кг. дърва на ден за 24 часово горене - или поне по 1 кг/час.
И това е вариант за аварийно отопление, но е с по-голяма хамалогия и не толкова чисто. От друга страна при газовата печка може с въздуховод да изпратиш топлият въздух в друга стая ако се наложи. Всичко е въпрос на вкус и желание.
Доброто старо дърво се оказва все пак сравнително евтино средство за отопление.
  • 1
  • 2

Тема "Алтернативно отопление на тока?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: