Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
С буфера 1 от трите зареждания на 24 часа ще изчезне , друго температурата значи в стаите ги определяш на око , чрез стаен термостат ще ги темперираш по-точно и излишната температура ще ходи в буфера , после ще се черпи от него при нужда .Нуждата ще е примерно когато си на работа и котела е останал само с малко въглени в горивната камера , или от посреднощ до сутринта .Колкото по голям буфер -толкова повече топлина ще се черпи от него .Този буфер го давам аз , утре ще имам резултат дали тук един клиент го купува -ами вие се бавите .В момента грубо ползваш котела на 25-30 киловата мощност .
dorzo - специалист
Горе долу ми стана ясна картинката.
Ако клиента не вземе буфера пиши продаден на мен.Мисля да сложа четири буфера по 500 литра+три или четирипътен вентил и разните му там други дреболии :)
Christo - майстор
Dorzo, ти си си купил един доста скъп котел, пък не го ползваш ефективно. Върви на atmos.cz и виж КПД-то на пиролизните котли, между 80 и 90% е. Но това е вярно само ако работят в пиролизен режим. При липса, или по-скоро на недостиг на кислород и при достатъчно висока температура от дървата се генерира газ, който после изгаря в специална камера. Трябват му сухи дърва. Чехите препоръчват да съхнат две години под навес. Така както го караш ти, удушен на 60гр., КПД-то му надали е и 60%. Значи хвърляш една трета от дървата, които купуваш. На твоя котел му прилича един два тона буфер, че и по-голям. http://www.youtube.com/watch?v=B-pmbUSZ ... re=related
dorzo - специалист
filmatoplo написа:
Този буфер го давам аз , утре ще имам резултат дали тук един клиент го купува
Нищо не казваш по въпроса?
kalin72 - майстор
dorzo написа:
filmatoplo написа:
Този буфер го давам аз , утре ще имам резултат дали тук един клиент го купува
Нищо не казваш по въпроса?
Продаден е, следи моята тема, и ще разбереш, че буфер е нужен!
filmatoplo - майстор
Да буфера го дадох почти без пари -изтървахте , налях му вода уж да го промия -тече си бистра вода от него .А по повод дали има смисъл -има , но освен котел и буфер , иска -помпа и термовентил за малкия кръг , за големия кръг иска пак помпа и трипътен смесителен вентил снабден с задвижка и контролер :wink: .
dorzo - специалист
Аз поръчах вече буфери от Теси.Другата седмица идват и я захващам.Ако видя зор ще питам.
filmatoplo - майстор
Супер -какви литражи :? :) .
dorzo - специалист
filmatoplo написа:
Супер -какви литражи :? :) .
За сега 1500л.Ще видя тази зима как ще е и мога догодина да надграждам ако реша.

Тема "Има ли смисъл от буферен съд, ако не се гаси котела?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: