• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mcm - специалист
Щом се вижда къде се събира тоя теч ли, конденз ли, когато не гори камината се почиства добре и се следи кога образува тая мизерия, когато гори или когато не, с наблюдения се разбира от къде е и се предприемат необходимите мерки. Ако е теч се ремонтира, ако е конденз се търси причината за него.
iliana - специалист
е как да разбера къде се получава
тавичката за пепелта под нея е доста, но откъде идва не знам
по цял ден съм работа как да следя откъде тече
значи наистина може и да е теч
водната риза какво представлява- нещо в стената на камината ли
ако е така е възможно това
VLADO66 - майстор
Не си правя майтап-образуват се киселинни пари които се свързват с катрана по стените на комина,той се втвърдява и пада на люспи.Само че не змам количеството обелки за постигане на ефекта.
tysonlkr - специалист
Системата с помпа ли е? Ако да как се пуска (ръчно или автоматично)?
При мен имаше такъв проблем с катрана в камината, когато нямах терморегулатор да включва помпата.
Според мен проблема не идва от теч във водната риза. Това е конденз.
Christo - майстор
Когато имах котел на дърва, дървата ги добивахме август-септември пък ги горях зимата на следващата година. Като реших да си сменям котела, защото остаря, като правих проучване се оказа, че за пиролизните котли една година съхнене на дървесината е малко, трябват си две години. И след две години естествено съхнене под покрив, влагата е около 20%. Иначе казано, в пет тона дървесина има един тон вода, който трябва да мине през комина във вид на пара, достатъчно гореща, да не кондензира преди да излезе навън. Давам си сметка, че не всеки има място и възможности да суши дървесината продължително, но дърва, добити юни месец сега далеч не са сухи. Чудя се на хората, които купуват дърва в снега по сред зима, защо си причиняват цялата тази емоция, но всеки сам си знае.....
iliana - специалист
помпата се пуска автоматично на 50 градуса
за дървата купихме ги юни, не знам от коя годината са-но предполагам от тази
оказва се, че единственото което мога да правя е да чистя нагара с кубчета често
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: