• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mrmagooo - специалист
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Да, ако си седнал върху него ще ти пари леко. Ами стаята кога ще се стопли от тея 4 ребра с площ 0,5м2 с 45-55гр?
Като си мераклия - вземи си пък к'во, тествай и ще споделиш.

Само не мога да разбера защо трябва пък с точно тоя да си топлиш стаята има и по-големи ....Аз като не разбирам питам както правя в момента но това че не разбирам спецификата на материята не означава че нямам логика и собствено мнение .Възгледи от сорта това е така защото аз казвам не ги възприемам особено !
a_stoev - майстор
Всъщност, никой не се сети да зачекне момента, че топлинната тръба работи в някакъв тесен диапазон от температури за който е проектирана. Ако температурата е под него, няма да има изпарение на флуида и трансфер на топлина. Ако е над него, май няма проблем, но пак си мисля че може да има ограничен трансфер на топлина. А пък читавата отоплителна инсталация би трябвало да си регулира топлината на водата в зависимост от външната. Така при 10*С външна управлението смята че 50*С вода са достатъчни, пък то рададиатора вече е с нелинейна характеристика и ни се връзва ни се кара... Не съм много сигурен в горните разсъждения. МАй греша.

Единствения + е че има по малък обем и му трябва по малко антифриз. Ама вас това не ви касае, понеже рядко пълните инсталациите с антифриз.
SithLurker - специалист
Това нещо, според мен, единственият му ефект би трябвало да е, да извлече повече енергия от единица топлоносител (вода). Тоест разликата между входящата и изходящата вода би трябвало да е по-голяма отколкото при обикновените радиатори.

Само че от това не виждам абсолютно никаква икономия да има на енергия. Така или иначе ако вкараш Х енергия ще излезе Х енергия.

Тези които рекламират и продават тази "космическа технология" изтъкват че заради намаления обем на топлоносителя ще имаш икономии което е пълна глупост. Единствения плюс ще е намалената инертност на системата.

Сайта им е пълен с подвеждаща информация и некоректни изводи. Говори се за икономии от 2-3-4 пъти по-малко разходи.
a_stoev - майстор
SithLurker написа:
Единствения плюс ще е намалената инертност на системата.
Мда, и да слага двойно по-голям /и скъп/ буфер....
Christo - майстор
Колкото повече шарани има, толкова повече шарлатани се навъждат!
2v6 - майстор
mrmagooo написа:
... то ясно че ще изстива бързо но не е ли това целта при модерните системи да се намали инертността на системата ?! :?
Целта при "модерните" системи е да се продава нещо с ниска себестойност на висока цена :idea:

На теб трябва ли ти да намаляш инертността :?:
mrmagooo - специалист
2v6 написа:
Целта при "модерните" системи е да се продава нещо с ниска себестойност на висока цена :idea:

На теб трябва ли ти да намаляш инертността :?:

На това първото не му ли се вика пазарна икономика? :roll: :-D

Иначе просто питам кое от трите е по-добро и по-ефективно .За инертността впечетлението ми е от теми в този форум в които се говори че чугунените глидери не са по-добре от алуминиевите защото били с повече вода по-бавно се затопляли бла бла бла и общо взето така..Като не знам нещо питам ама явно на хората не им се отговаря по-нормален начин!
fox_vt - майстор
mrmagooo приеми го така при нормално инертната система ръгаш дръва в дупката и всичко си е 6,при малко инертната ситема като тая с вакуумните е като да вариш ракия-ръгаш дръво системата амен ще кипне махаш дръвото и истива и си земаш огняр на заплата да ти следи огъня.При много инертните системи ръгаш ръгаш бавно стопля но през ноща докато истине 8 тека удряш на жената докат стане ладно.Разбра ли сега :-D
VLADO66 - майстор
Копни си мнението във бисерите че мене ме мързи :-D :partyman:
fox_vt - майстор
Хахха таман ставах още и кафе ня бех пил :lol: :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Вакумни радиатори/Вентилконвектори/Глидери кое?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: