Най - вълнуващия въпрос зимно време.
бат Вальо - специалист
къщата я купих така с инсталацията. за парното. аз не бих я направил така ... ще потърся тези меки връзки дано се оправи проблема, че много ме дразни това бучене. Преди печката беше в същата конфигурация в панелка и тогава бучеше самата печка,а сега бучи и картона.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е нормално да бучи помпата, особено ако е Грундфос - да не би да си я монтирал неправилно с вертикален вал? Дай някоя снимка
piron45 - майстор
Лазар е прав за положението на помпата. Според мен помпата не би трябвало да вибрира, провери обезвъздушаването на самата помпа.
бат Вальо - специалист
помпата е закрепена към печката и е под 30 градуса спрямо хоризонтала щото така ми идват тръбите. Дали ще е от това?
igt - специалист
бат Вальо написа:
помпата е закрепена към печката и е под 30 градуса спрямо хоризонтала щото така ми идват тръбите. Дали ще е от това?
От това е, изправия по хоризонтал с колена.
sian - специалист
Вала на помпата трябва да е хоризонтален. А той е перпендикулярен на вход-изхода. Така че не е грешка оста на вход изхода да не е в хоризонтално положение.
syncho - майстор
Ако е свързана към евтин UPS също се увеличава шумът.
бат Вальо - специалист
Не намерих въпросните меки връзки , но ще търся още.

Прикачен файл

1354659041-picsay.jpg
1354659041-picsay.jpg (57.78 KиБ) Видяна 3789 пъти

Прикачен файл

1354659103-picsay.jpg
1354659103-picsay.jpg (55.83 KиБ) Видяна 3789 пъти
dyaneff - майстор
Определено помпата не трябва да работи в това положение. Разхлаби гайките на холендрите и завърти помпата, като капака с кабелите остане отдолу. Оста на помпата е скрита зад металният винт с цвят "неръждавейка" от страната с надписите. Оста трябва да е ХОРИЗОНТАЛНА.
Фло - специалист
Самото свързване на тръбите с помпата предполага неравномерна работа.Би трябвало на входа на помпата тръбата да е поне 50 см. дълга ,с ф-1".Никак не е случайно накрайниците на помпата да са с тоя размер от 1 цол,така,че смукателния щранг следва да го спазва поне на известно разстояние.

Тема "Бучене на помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: