• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
2 апартамента по 120 кв.м.?
колко е мошността на виадруса? какви изискваня му дават за фи то на комина?
да не би към проблемите с дългия хоризонтален тръбен път да се окаже и малък диаметъра на кюнците.

П.П топлоизолацията би помогнала донякаде, но имай впредвид, че те все пак преминават през стаи които са затоплени и тези кюнци трябва да се свалят и почистват периодично. Отделно като се умирише и ватата накрая да изхвърлиш всичко остава.
lakosste - специалист
шоп написа:
2 апартамента по 120 кв.м.?
колко е мошността на виадруса? какви изискваня му дават за фи то на комина?
да не би към проблемите с дългия хоризонтален тръбен път да се окаже и малък диаметъра на кюнците.

П.П топлоизолацията би помогнала донякаде, но имай впредвид, че те все пак преминават през стаи които са затоплени и тези кюнци трябва да се свалят и почистват периодично. Отделно като се умирише и ватата накрая да изхвърлиш всичко остава.
Колегата е прав.Ако изолираш тръбите как ще ги почистиш после?А относно конденза-той няма да спре с изолирането,освен ако конденза не се образува в главния комин и от там в тръбите,но това е почти невъзможно.Кажи какво гориш.
saraneron - специалист
При тази огромна площ 120 м2 +120м2 ! Како дириш на терасата с котела????????/ От сега да ти кажа, че накрая ще го преместиш там, където му е мястото или ще се откажеш от това чудо!И колкото по-рано ,толкова по-добре!Плюс това си на ПОСЛЕДЕН етаж ,че кой ще те спре да си пробиеш тавана и си искараш на покрива комин ,но на вярното място в апартамента,естествено не и на терасата! Типично за българина и акълът дето му идва след като е осрал терене!Защо не прочете по форума и да разбереш ,че с кюнци из стаите котел не гори,ама никъде,само дими!
filmatoplo - майстор
Без всмукателен вентилатор няма да мине .
naskov - майстор
Това вентилаторче ще му се отрази много добре на котела:
http://www.erato.bg/otoplenie/bg/produc ... roup_id=37
galin56 - специалист
Аз без да съм специалист в областта и да съм го пробвал на практика, се чудех, в неговия случай един канален вентилатор (инсталиран около средата на пътя примерно) дали няма да му свърши работа. При него явно не е проблема тягата а 15-те метра дължина на хоризонталния участък от кюнци. Температурата едва ли ще е проблем за вентилатора, по-скоро не знам дали няма да се задръсти от сажди.
ПП: Вече мина седмица от както човека сподели проблема си. Нека напише дали е пробвал нещо и има ли промяна.
  • 1
  • 2

Тема "Конденз в комина и кюнците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: