torbalan написа:Готварска печка на ток имам а що се отнася за кубиците дърва въобще не ме притеснява мъкнене,чистене палене и т.н.С дърва се отоплявам от 15г. така или иначе камината гори по цял ден.Та мисълта ми е хем да се отоплявам и хем да се използва готварската печка за готвене,а пък летоска си пускам готварската печка на ток.niko0004 написа:Една готварска печка на ток е стотина лева...torbalan написа:Дълбоко се съмнявам това да свърши работа...Идеята ми е да се сложи готварска печка та да може жената да готви туй унуй и така.
Аз бих се загледал в котел с пелетна горелка...
Не разбирам какво ще спечелиш, като сложиш тая печка... Ще прекарваш стотици кубици дърва през зимата... Преди да легнеш - пълниш печката, като станеш - чистиш, палиш... през деня - мъкнеш дърва, пак пълниш... Ако сте на работа и двамата - прибирате се - кучешки студ...
Изобщо тая мизерия през 21ви век не разбирам защо искаш да си я причиниш...
naskov написа:Какъв е проблемът при монтиране на вертикален кюнец?И как мисилиш,да ли тази печка може да се справи с тази инсталация от 11.5квт.Благодаря!!!niko0004 написа:Здравейте!Имам едно въпросче.В момента имам изградена инсталация 11.5kw загрявана с камина,но съм решил да сменя камината с готварска печка с водна риза и съм се спрял на ей това нещо.http://www.prity-bg.com/products/produc ... oductid=53Как мислитеТези печки са многократно монтирани от мен и отзивите са прекрасни. Единственото условие, което трябва да спазваш при монтажа е да няма хоризонтални кюнци. Печките ги има в два варианта-ляв и десен-според нуждите.,да ли ще свърши работа и въобще що за печки са тия притита.Ако има някой такова нещо МОЛЯ да сподели.Благодаря предварително!!!