Устройството работило ли е някога , да няма повреда в датчиците , пт 1000 ли са .

В какъв смисъл дали е работило някога? То и сега си работи, но не възприема задание от дисплея. По задание трябва да поддържа 55гр. на БГВ, а контролера поддържа 60 гр. Проблема е в летния режим когато топлоносителя е с 60 градуса и задвижката влиза в непрекъснат режим на комутации, което и съкращава живота. А отоплителния кръг поддържа констатно 50 гр. на изхода от топлообменника и местожителите се оплакват, че в студените дни при напълно разхлабени вентили не им достига енергия за затопляне, в което съм се убедил. А аз тоя проблем го преотдолявам щот имам климатици.
А дали някога е изпълнявал задания нема как да знам. От 2006 съм отговорник по топлото за ЕС и си е така.
На много простотии съм се натъкнал, като неправилно оразмерени радиатори, като обратно свързани радиатори или последователно свързани радиатори управлявани с термо-глави, последното с цел икономия на тръба от разпределително табло до всеки радиатор или пък добавени тайно не по проект.
Всички по навик обвиняват Топлофикация за всичко и има защо. Не знам как така я стопанисват абонатната без да е тяхна, ма това е юридически проблем, а аз се човъркам с техническия проблем, за да прескоча финансовия проблем, свързан със събиране на пари от ЕС. Техника от Топлофикация не може да ми помогне. Той ме насочи към Бруната.
То това е като да имаш компютър и да не можеш да си намериш софтуер за него, щото няма кой да ти го предостави или нямаш пари да си го купиш. То за това е тоя форум сам да се оправяш, ама лесно е да искаш, ......................