Да Филма,за фото датчика говоря.Регистрирани са повреди при не добре поставени скари.Това обясни и Лазар.Относно чистачките-това хай-тек устройство
го има в горелките по-ново производство.Представлява стъпков мотор,който движи керамична тръбичка,както се вижда на клипа/благодаря,че си дал линк от мое клипче/.Целта на цялото занятие е да могат да се горят пелети с лошо качество.Както някъде в темите бях писал,в началото пробвах да горя пелети от слънчоглед,като горелката ми нямаше чистачка.Работеше добре около 30-40 мин. и след това се задръстваше.Пепелта която оставаше беше много и много тежка/за това предполагам поставиха и чистачка за да се горят и по-лоши пелети/.Лятото ми поставиха чистачка в завода производител и проблема с почистването на тежката пепел се реши.В момента горя пелети които са сравнително качествени и не отделят толкова пепел.Правих проби и без чистачка,горелката си работи добре.Проблема при чистачката се появява когато керамичната тръбичка се счупи и от високата температура металната основа изгаря.Така стана и при мен.Пробвах няколко начина и материали но до момента без траен успех.Включително чугун,жароустойчива нераждавейка,два вида керамика и пр.До момента най-добре се представи нераждавейката-две седмици работи,като през цялото време изтъняваше и се скъсяваше.В момента чакам приятел да ми съдейства за преработването на клапан от ДВГ.Смятам,че с него ще имам по траен успех.Между другото в част от пелетите имах и пирони.Виждах ги как светят на скарата,но за 10-15 всичко изгаряше без остатък,явно температурата в главата е доста сериозна.