• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
Да Филма,за фото датчика говоря.Регистрирани са повреди при не добре поставени скари.Това обясни и Лазар.Относно чистачките-това хай-тек устройство :rolleyes: го има в горелките по-ново производство.Представлява стъпков мотор,който движи керамична тръбичка,както се вижда на клипа/благодаря,че си дал линк от мое клипче/.Целта на цялото занятие е да могат да се горят пелети с лошо качество.Както някъде в темите бях писал,в началото пробвах да горя пелети от слънчоглед,като горелката ми нямаше чистачка.Работеше добре около 30-40 мин. и след това се задръстваше.Пепелта която оставаше беше много и много тежка/за това предполагам поставиха и чистачка за да се горят и по-лоши пелети/.Лятото ми поставиха чистачка в завода производител и проблема с почистването на тежката пепел се реши.В момента горя пелети които са сравнително качествени и не отделят толкова пепел.Правих проби и без чистачка,горелката си работи добре.Проблема при чистачката се появява когато керамичната тръбичка се счупи и от високата температура металната основа изгаря.Така стана и при мен.Пробвах няколко начина и материали но до момента без траен успех.Включително чугун,жароустойчива нераждавейка,два вида керамика и пр.До момента най-добре се представи нераждавейката-две седмици работи,като през цялото време изтъняваше и се скъсяваше.В момента чакам приятел да ми съдейства за преработването на клапан от ДВГ.Смятам,че с него ще имам по траен успех.Между другото в част от пелетите имах и пирони.Виждах ги как светят на скарата,но за 10-15 всичко изгаряше без остатък,явно температурата в главата е доста сериозна.
filmatoplo - майстор
От клапан дали ще издържи -като се има предвид как изгарят клапани в двигатела .дано стане .Веднъж наблюдавах как скарата се повдигаше в предния край с 3-4 мм и чистачката започваше да опира -дращи по скарата и спира -но моторчето не изгаря , като почукна скарата да се намести , да си легне добре -чистачката пак тръгва .Кое избутва скарата напред с тези 3 мм -въздуха или пелетите :? .Въпрос на късмет да ти се падне -пасната в завода горелка .
vlado_sm - специалист
При мен датчика се скапа , защото се е прекъснала връзка най-вероятно.Като бутнех кабелите по време на опит да запали и се появяваше индикация за луксове, но за секунди.След това веднага си падаше на нула.По начало не е работел както трябва обаче по мои виждания.Никога не е отчитал повече от 50 - 60 лукса, докато новия сега е през цялото време на 96-явно му е максимума това.При работа на 100 процента даже се случваше да показва по 5-10 лукса стария-и от там и гасненето-поне по 3-4 пъти на денонощие гаснеше(задръстване/няма гориво).С новия не се е случило да загасне.Чистачката се предаде за 4-5 дена.Натрупваше ми шлака на самата керамика и се движеше заедно с нея.При едно от почистванията явно тази шлака навдигна керамиката и просто пукна и се цепна. В момента дори съм я махнал изцяло, защото се появи друг проблем.При работата със счупена керамика ми избутваше пелети зад скарата-там където се закрепя бъркалката.За 24 ч ми вкарваше по 2 шепи пелети.Лошото е , че явно те са се запалили и са ми стопили кабелите и лустер клемите.Може и по друг начин да се е нагрял корпуса и да се е получило това, но аз мисля , че е станало това.Иначе при момчето , което ги поддържа тук имаше 2-3 датчика и веднага ми донесе един да го сменя. За чистачките обаче не е така. Трудно се намират и сега това момче си прави опити с различни тръбички, да видим коя ще издържи най много.За момента най-добре се е представила някаква тръбичка от радиатор на хладилник или нещо подобно.
naskov - майстор
До сега и аз нямам горелка с оцелял чистач. Възлагах им големи надежди
filmatoplo - майстор
Това чистачле :) си личи че е детска играчка в този си вид , смятам производитела мисли вече да си поправи грешката -Тойота изтегли доста автомобили от пазара заради някакъв проблем , а горелкаджиите ни заливат с нескопосан продукт :x .
joro12 - напреднал
Във книжката на горелката Ватерланд пише, че има възможност същата да се включва и изключва от мобилен телефон.Някой може ли да каже как става това и какво ще струва като пари
naskov - майстор
Τaм, където трябва да се включи GSM модула аз включам стаен термостат. Така свързана горелката преминава в on-off режим, но засега моите клиенти това не ги притеснява. Аз изпълнявам желанията, защото ми плащат
joro12 - напреднал
къде може да се намери въпросния модул
VLADO66 - майстор
joro12 написа:
къде може да се намери въпросния модул
Обади се на БГ Терм-те са им представители.
vlado_sm - специалист
http://www.fokus.bg/catalog/%D0%B5%D0%B ... 25001.html
По-добре питай тук-това е момчето , което прави електрониката на тази горелка.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: