• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
galin56 написа:
И кое е смехорията :? Кажи поне да знам за следващия път.
galin56 написа:
Ако външната темперетура е прекалено ниска и компресора е пред замръзване или направо замръзнал - ти и да запалиш печката вътре нищо не му помагаш с това........... По добре го изключи че от често замръзване - после режим дефростване(размръзване) не е добре за компресора и може да изгори.
Ей тези неща са смешничките :wink: Първо компресора не може да замръзне или ако това стане значи е за боклука и в тази връзка замръзва /заскрежава/ питата и всеки климатик има заложен алгоритъм на колко време или при какви условия да мине в режим дефрост което по никакъв начин не вреди на компресора ,друг е въпроса как различните по цена климатици се справят със тази задача :idea: И друго-пробвай да топлиш една и съща стая с климатик /при една и съща външна температура/ като в един случай работи само той а в другия гори и печка и определено ще откриеш голяма разлика в работата му особено в склонността му към заледяване :idea:
galin56 - специалист
Svezar написа:
galin56 написа:
И кое е смехорията :? Кажи поне да знам за следващия път.
galin56 написа:
Ако външната темперетура е прекалено ниска и компресора е пред замръзване или направо замръзнал - ти и да запалиш печката вътре нищо не му помагаш с това........... По добре го изключи че от често замръзване - после режим дефростване(размръзване) не е добре за компресора и може да изгори.
Ей тези неща са смешничките :wink: Първо компресора не може да замръзне или ако това стане значи е за боклука и в тази връзка замръзва /заскрежава/ питата и всеки климатик има заложен алгоритъм на колко време или при какви условия да мине в режим дефрост което по никакъв начин не вреди на компресора ,друг е въпроса как различните по цена климатици се справят със тази задача :idea: И друго-пробвай да топлиш една и съща стая с климатик /при една и съща външна температура/ като в един случай работи само той а в другия гори и печка и определено ще откриеш голяма разлика в работата му особено в склонността му към заледяване :idea:
Ами че то и аз съм казал същото. Режим дефрост значи на български Режим размразяване. За какво ще размразява като не е замръзнал, точно си е замръзнал. И аз познавам хора, които се топлят с климатици и миналата зима в големите студове, направо им изпозамръзнаха компресорите и си стояха на студено, на един познат дори "изгоря/спря да работи" и вика техници. Значи замръзват и това замръзване понякога ги разваля или помага за развалянето. А за печката казвам, че ако си напалил печка на дърва просто от климатика няма смисъл. Печката много повече топли и е предостатъчна. Това е все едно да имаш 30 кубика дърва за прекарване, един голям камион който лови 12-13 кубика и ти да се чудиш дали да му помогнеш с коня и каруцата. Ти че ще помогнеш с нещо ще помогнеш ама дали е съществена помощта е друг въпрос.
infomar
Моите са GENERAL ASH6 -12LEC и се надявам да не замръзнат така, че да не тръгнат после, поне така ме увериха всички. Инак размразяването си е нормално до момента. Идеята бе да им помогна ако темп. паднат под -20, -25 градуса (дано не стане), но щом няма нужда, ще ги оставя така да си работят, въпреки, че кроп фактура им силно ще падне и ще работят може би като печка "лъч" при силни студове.
Разбрах от вашите писания, че кроп фактура им няма да се увеличи при много отрицателни температури , ако подгрея въздуха в стаята с нещо спомагателно и това подгряване няма да се отрази също в по-рядкото обледеняване на външното тяло.
fox_vt - майстор
Няма когато почне да грее със мощност 1кв да речем то той ще се облекчи откъм обледяване чак когато в стаята достигне близка до зададената температура ако е инвертор,и същата температура ако е конвекционален климатик.А за няколко градуса разлика няма смисъл изобщо да го пускаш освен ако печката ти на дърва не е много маломощна,въпреки че не мога да си представя такава :-D
  • 1
  • 2

Тема "Комбинирано отопление с климатик." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: