• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bulhomes2 - майстор
Всички варианти които сте посочили досега имат един недостатък. За да е 14-15°С при хората, при тавана ще бъде много повече (излишно загрят обем). А халетата хич не са ниски. Ако аз трябваше да си отоплявам хале бих го направил с водно подово. От там нататък всичко става - термопомпа, котел, ток...
LazarGanev - "Велик майстор"
bulhomes2 е прав - за високи халета не е изгодно да се топли въздуха, защото първо, че той отива нагоре, второ - отварят се често големи врати и той бяга на вун. Подовото е добро решение, но при заварено положение няма как да къртиш и да правиш подово отопление. Най-доброто решение е лъчевото отопление - то не топли въздуха, а хората и предметите. За автосервизи е най-подходящо:
http://www.horoz-bg.com/show_gallery.php?idproducts=52
filmatoplo - майстор
Най добре водно подово , тук нали гледам по сервизите как мръзнат с радиаторите , те парят но пак е студено , но ако е топъл пода -ще усетят топлото.Като им говоря не слушат . След това подовото ще го топлиш най евтино с пиролизен котел . :wink: Разгледай как е направено -Мултитерм , складова база с.Труд. Изпълнени обекти - Складова база в с. Труд
Последна промяна от filmatoplo на чет яну 10, 2013 8:48 am, променено общо 2 пъти.
ESPACE - майстор
От много акъли накрая питащия ще направи това което правят повечето. Едно голямо кюмбе в средата и безотпадъчна технология - горят се дърва, напоени с масла парцали, филтри, каквото ти дойде на ум. Някакъв ужас е просто в малките сервизи. :?
filmatoplo - майстор
Моя акъл не е за пренебрегване в случая. :wink:
dyaneff - майстор
С водно подово би трябвало да стане. Бояджиите предполагам ще са отделени, за да не мирише цялото хале. Аз имам сервиз, но много по-малък. Занимавам се основно с диагностика и електроремонти и затова отоплението ми е с топла вода от котела и вътрешни тела от климатици. Въпреки, че моята работа е сравнително чиста, често ми се налага да продухвам телата с компресора и да ги мия. Единственото предимство при мене е, че помещението се отопля много бързо, след като съм отворил вратата да излезе да излезе готовия автомобил и да влезе следващия.
filmatoplo - майстор
За чиста работа , ами трябва да се спазва , че разлее ли се антифриз по загрят под :wink: ще се замаят след малко .
syncho - майстор
maptod както филма вече каза, нашето хале (към 350м2 с височина 4-6м) си го направихме с водно подово точно поради по-голяма част от причините, които изреди. Ако решиш да минеш на такъв вариант ще помагам с каквото мога. Наистина е доста удачен вариант, да не кажа и най-удачния. Другия добър вариант е инфрачервени нагреватели, но там най-вероятно ще ти създават проблеми, ако боядисваш в сервиза.
taran - специалист
Това с водното подово звучи съблазнително,но каква ще е носимоста на пода при тъкъв вариянт.Щото може да се налага върху този под,да се слагат крикове,за повдигане на а-ла.Не говоря за постоянно монтираните подемници.
syncho - майстор
Ами ще се наложи да се направи шлайфан бетон 20см за да е сигурно, че е достатъчно здраво. Ние сме с толкова и имаме стелажи и си се разхождаме с електрокар вътре спокойно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Отопляване на 240м2 хале? Варианти?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: