Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Много ми е смешно като дойде някой дърдорко, дето не може да пише и почне да ръси акъл и зарибявки, да разяснява нови космически технологии. Объркал си аудиторията мъжки :wink:
emko - напреднал
А бе ЛАЗАРЕ дай да не коментираме дили мога да пиша или сьм бил дьрдорко,ако сьм админ ще ти изтрия поста.Не казвам,че сьм завьршил ВИШО,питам защото се интересувам от иновативни решения за моя дом,който сьм наследил.Работил сьм СОФИЯ и БОТЕВГРАД,бил сьм и шофьор на тир,не сьм влизал в полиция освен за лична карта.Работя като охрана 310лв,сега е студено и сьм пред компютьра.Изолацията сьм сьбирал 5г,сложих си я сам,дограмата взимам на ишлеме и я слагам,водната риза сьм си я провил сам,парното сьщо.Но това е форум НАПРАВИСИ САМ,защо да сьм обьркал аудиторията.Ако някой има да се заяжда с хора като мен ще помоля админа да преглежда постовете,защото аз,ще спра да пиша повече.Кокто всичко в тая Б-я,все ще се намери да се пише на поумен а не е сложил и една тухла или дьрво.
Тани - модератор
Емко , я първо реши какво искаш да правиш, да загрееш най ефективно водата в системата или да затоплиш максимално ефективно помещението! Това са две отделни неща! За помещението ще ти трябва едно и също количество енергия, независимо как ще му я доставиш! Колкото повече вода има в системата , толкова по-инертна става тя, но това в случая е предимство. Ако се загрее половин час по-късно, то и ще изстине половин час по-късно реално отдадената топлина ще е една и съща, но колебанията на температурата ще е по-малка при по-рядко зареждане на котела/камината.

ПП Господин Ганев професионално се занимава с отоплителни инсталации и се опитва да предпази потребителите да ти повярват, защото тебе явно са те облъчили някакви измамници! НЕ ИМ ВЯРВАЙ! ПОМИСЛИ над написаното по-горе! Нямаш полза от намаляване на обема на водата!
LazarGanev - "Велик майстор"
Виж сега emko, ти първо попита и един куп народ ти отговори едно и също - няма как да са по ефективни тези радиатори. Ти обаче продължаваш да упорстваш и изкарваш другите неразбиращи, а ти единствен имаш нюх към новите технологии - ей това ме подразни. Иначе евалла, че всичко сам си си направил. Може да си направиш и радиатори без да се притесняваш, че няма да са ефективни. Радиатора е един посредник между котела и помещението, той не преобразува енергия, той няма КПД. Ако радиатора не е много ефективен, това означава че трябва да по-голям за една и съща мощност, нищо друго. Например чугунените радиатори са 1.5-2 пъти по-неефективни от стоманените и алуминиевите - това не означава, че като смениш чугунените със алуминиеви ще гориш по-малко дърва - пак толкова ще гориш, но радиаторите ти ще са по-големи. Дано си ме разбрал сега! Айде със здраве :prost:
fox_vt - майстор
И да допълня лазар-ако ти трябват 10 кубика дърва за сезона каквито и радиатори да сложиш пак толкова ще изгориш.Водата е само преносител на енергията дали ще загряваш 5л дали 50л няма значение за икономичноста,Да 5л ще се загреят по бързо но и ще пренесат и отдадат по малко топлина.По простно няма как да ти го обясня.
fbr - майстор
Виж ето този линк как един като теб, е написал това.
Миналата зима бях с чугунени радиатори 120глидера.Почти същата квадратура 220+.Същата с-тема гравитачна с 2" тръби .Непослушах колегите от форума и лятото смених чугуна с панелни.ГОЛЯМА ГРЕШКА!!!Сега вместо да падне разхода - стана 1.5 повече.
Каква полза имаме, че да те отказваме от новите технологии.
torbalan - Дървен философ
Прекалено малки радиатори могат да доведат до ядове...
mrmagooo - специалист
emko имаше вече такава тема разрови се малко и ще я намериш :wink:
emko - напреднал
Понеже София ми е далеко и нямам време да отида,та някой не може ли да отиде до ШООУРУМА,за 5-10мин.Да каже при 35гр-вход вода на глидер-75гр а при вход 65-70гр този глидер трябва да не се пипа.Имаго вече изложен.По нагоре в написаното сьм сьгласен,с някой не сьм,но всеки си има собствено мнение,не искам да се заяждам с никой не ми е в природата.
VLADO66 - майстор
emko написа:
Понеже София ми е далеко и нямам време да отида,та някой не може ли да отиде до ШООУРУМА,за 5-10мин.Да каже при 35гр-вход вода на глидер-75гр а при вход 65-70гр този глидер трябва да не се пипа.Имаго вече изложен.По нагоре в написаното сьм сьгласен,с някой не сьм,но всеки си има собствено мнение,не искам да се заяждам с никой не ми е в природата.
emko,ти да не си от "Домашен арест" :roll:

Тема "вакумно-водни радиатори сьвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: