Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
След като медните отпадат си предвиди мноооого добра защита против прегряване, за да не си създадеш проблеми. Имай на предвид, че спестените сега 100-200лв могат да ти направят беля за много повече в този случай. Ако те притесняват снадките. Просто като се направи преди да се затвори се прави проба и така...
filmatoplo - майстор
+1 , сложи медни тръби и си свиркай години напред :wink: .
SMITH 357 - специалист
Колеги, благодаря за мненията!
ina84 - специалист
Ние нашето парно го направихме|е мъжът ми,де|с тръби за студена вода-от старите,железните.Е,те не бяха ползвани и си бяха нови-без ръжда.Много сме доволни.
SMITH 357 - специалист
Събота се разходих по големите магазини да си сверя часовника. Тръби от порипропилен колко и каквито искаш. Само, че цената на "стаби" и три пъти по-висока от цената на обикновен полипропилен за топла вода (с червената линия). И сега последни мнения - ако направя инсталацията с обикновен полипропилен за топла вода, сложа й сива изолация и там където може я вкопая в стените (след проба), може ли да има проблем?
VLADO66 - майстор
Аз си преработвах един вертикален щранг с полипропилен за топла вода с изводи за два радиатора.Вкарах тръбите в стената без изолация и ги замазах със силен циментопясъчен разтвор.Вече 7 години няма проблем и напуквания.
torbalan - Дървен философ
SMITH 357 написа:
Събота се разходих по големите магазини да си сверя часовника. Тръби от порипропилен колко и каквито искаш. Само, че цената на "стаби" и три пъти по-висока от цената на обикновен полипропилен за топла вода (с червената линия). И сега последни мнения - ако направя инсталацията с обикновен полипропилен за топла вода, сложа й сива изолация и там където може я вкопая в стените (след проба), може ли да има проблем?
Не трябва да допускаш прегряване. Вероятно няма да има проблем.

Предвиди разстояние за топлинни разширения там, където замазваш тръбите :)
SMITH 357 - специалист
Мисля да изолирам вкопаните тръби със сивата изолация и тогава да ги замажа. Би трябвало да няма напуквания.
VLADO66 - майстор
SMITH 357 написа:
Мисля да изолирам вкопаните тръби със сивата изолация и тогава да ги замажа. Би трябвало да няма напуквания.
Може ако имаш най-малко 2см.мазилка отгоре.
Christo - майстор
Дай да степенуваме проблемите. Голяма работа, като се напука! Малко гипсова шпакловка и готово. Ако е с тапети, няма и да се разбере. Голямо веселие ще е, ако прокапе от някъде! Кога ще се разбере? И каквъв ремонт ще се опече! И е сигурно, че ще протече посред зима, за да е удоволствието пълно. Направи си закопаните участъци с медни тръби! И задължително проба под работно налягане! За едни 200 лева ще си икономисаш големи емоции в бъдеще! Не може нещо свястно хептен без пари да стане!

Тема "Избор на тръби за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: