Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
shishkov78 написа:
"Консруктивно котела има скара-мелница която се върти и сгурията пада в пепелника и може котела да не се гаси през целия сезон"
Точно това искам да стане/по възможност/. Освен този нагар има ли други неприятности с експлоатацията при 55 градуса? Остават притесненията ми за комина. Нещо да кажеш по този въпрос?
Този комин ще е достатъчен за 16kW котел
shishkov78 - специалист
Мисля, че 16 ще ме устрои. А ти какво мислиш? Как да го изчисля? Благодаря!
VLADO66 - майстор
Ако е коректен първия ти пост ще ти стигне,стига да не висиш непрекъснато под душа :)
shishkov78 - специалист
Сега като прочетох пак съм забравил да напиша с какви радиатори съм. Имат ли те значение?
VLADO66 - майстор
shishkov78 написа:
Сега като прочетох пак съм забравил да напиша с какви радиатори съм. Имат ли те значение?
По принцип имат значение когато се изчисляват за съответния обем отопляема площ.В случая 73м2Х2.6мХ65W/преоразмерено за къща с изолация/=12337W за отопление.
shishkov78 - специалист
Като казваш преоразмерено имаш в предвид че сметката е със запас? мисля, че височината даже е по-малко от 2,60м.
VLADO66 - майстор
shishkov78 написа:
Като казваш преоразмерено имаш в предвид че сметката е със запас? мисля, че височината даже е по-малко от 2,60м.
Със запас е защото е груба сметка-колко сантиметра ти е изолацията,какъв стъклопакет ползваш,има ли изолация на подовете и т.н.
shishkov78 - специалист
ЕПС от вътре е 2см, а от вън смятам да е 8см. На таваните от вътре също има ЕПС 2см а от горе както писах е с мин.вата на два пласта. Стъклопакетите са двойни обикновенни стъкла. На пода няма изолация.
VLADO66 - майстор
След като си направиш външната изолация можеш да паднеш на 30-35W/м3
shishkov78 - специалист
А по принцип има ли по-малки котли от 16кw?

Тема "Въпрос за котел на твърдо гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: