• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
По икономична ще ти е Грейко , заради това че горивото за нея ще е по евтино (тоест може да гори и по нискокачествени пелети освен клас А1) , и отделно режимите на горелката позволяват по икономична работа за разлика от други горелки които са с фиксиран долен праг на мощност :wink: .Но освен горелка трябва задължително да снабдиш котела с вентил който ще му осигурява входна температура 55-60 гр .
ico_3 - специалист
А колко кв. мощност ще ми е нужна и какъв разхода да очаквам?А какъв е този вентил съжалявам но съм много далеч от отоплителните инсталации :)
filmatoplo - майстор
Това ще покажат топлозагубите ти , предполагам горелката ще работи на трите степени 5/10/15 клв и режим на изчакване , като тези стойности може да бъдат свободно променяни и до 20 клв ако се наложи .Освен вентил иска и плочи в самия котел , плочите способстват за по добър топлообмен между газовете и ризата , образува се още един ход на газовете преди да излязат през димоотвода .Без тях КПД е малко ,температурата която отлита в комина е висока -съответно разхода скача драстично -тествано е многократно :wink: .
ico_3 - специалист
Благодаря за отговора,не че разбрах нещо ама карай :-D дано майсторите който я слагат си знаят работата.Да разбирам ли че горелка Greyko RB 5-20 kw ще ми върши работа или ми трябва 7-30 kw.Този вентил за какво служи и къде се слага?Мога да ви снимам инсталацията да я погледнете.
naskov - майстор
Първата посочена ще ти свърши работа. Toзи вентил представлява един тройник и той свързва накъсо входящата и изходящата тръба на котела. Така една част от изходящата вода влиза директно от долу в котела и се смесва с тази, която идва от радиаторите. По този начин в котела влиза вода в по-висока температура и не се образува конденз
ico_3 - специалист
А какъв разхода да очаквам,че един познат тази зима изгори 6 тона пелети за следващата си взе 7,ако ще е така благодаря.
lakosste - специалист
ico_3 написа:
А какъв разхода да очаквам,че един познат тази зима изгори 6 тона пелети за следващата си взе 7,ако ще е така благодаря.
А колко въглища или дърва е горил преди това.Колко време му е работел котела преди и колко сега.Каква темп. е потдържал преди и каква сега?Това са мн. важни неща.Така,че сподели да видим и ние чудещите се още дали да вземем горелки за какво аджеба иде реч:)
  • 1
  • 2

Тема "Избор на пелетна горелка до 2500лв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: