• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
LazarGanev написа:
Да, всеки ползвател на котел на твърдо гориво може да ти каже на каква марка и вид можеш да се спреш, защото има богат опит и знае предимства и недостатъци на всяка марка и модел :wink:
:klugscheisser: Е как разбира се. Всеки божи ден се сваля стария, взима се нов, слага се, пали се, сменя се, взима се нов, слага се, пали се, сменя се... оставало и да не знаят всяка подробност на всички модели. :crazy:
VLADO66 - майстор
syncho написа:
LazarGanev написа:
Да, всеки ползвател на котел на твърдо гориво може да ти каже на каква марка и вид можеш да се спреш, защото има богат опит и знае предимства и недостатъци на всяка марка и модел :wink:
:klugscheisser: Е как разбира се. Всеки божи ден се сваля стария, взима се нов, слага се, пали се, сменя се, взима се нов, слага се, пали се, сменя се... оставало и да не знаят всяка подробност на всички модели. :crazy:
:lol: :lol: :lol: :supz: :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
syncho написа:
Е как разбира се. Всеки божи ден се сваля стария, взима се нов, слага се, пали се, сменя се, взима се нов, слага се, пали се, сменя се... оставало и да не знаят всяка подробност на всички модели. :crazy:
Майтапа настрана, наистина познавам клиенти, които са сменили по няколко котела в търсене на истината преди да се срещнем. Наистина на пазара има голямо разнообразие на котли и всеки има своето място. Лош котел няма, има несполучлив избор. Един котел може да е много полезен и ползвателите му да са много доволни, но поставен на друго място да носи само ядове. Всеки търговец си хвали стоката в магазина и не може да да го обвиняваме в лъжа. Ролята на инсталатора обаче е да се запознае с жилището, с обитателите му, с начина им на живот за да може правилно да прецени и да предложи най-подходящия котел в конкретния случай. Не е задължително винаги най-подходящия котел да е най-скъпия и иновативен, или пък най-евтиния. И да, разбира се че в друг случай ще е подходящ най-скъпия, в трети случай ще е подходящ най-евтиния. Няма как един котел да удовлетворява всички изисквания. И още - ако някой ползвател е много доволен от котела си, това изобщо не означава, че това е котела, който трябва да си вземеш. И обратно - ако някой е недоволен, това не означава непременно, че котелът е лош - просто изборът е неподходящ и котелът не отговаря на изискванията, очакванията и надеждите, с които е закупен - за друго жилище той би бил перфектният избор. Та така - успешен избор и дано съм помогнал в размишленията :wink:
Към колегата СЪНЧО, Я ходи са изший някъде въ брат.На всяка тема имаш поне 2 спама.Като не можеш да помогнеш поне не пречи :supz: Поне в 5 форума спамиш ама яко,аре пътувай.
VLADO66 - майстор
Преди да изолирам къщата,а и сега ползвам Дакон ДОР 24 който е идентичен с Бош солид 2000 и Будерус логано.Отоплявам около 100м2 като след изолацията котела'ми идва малко големичък.БГВ-то го реши с бойлер със серпентина.Доволен съм от котела като КПД,а и от 18годишната му вярна служба.Ей го в съвременен вариант,но непроменена конструкция http://www.buderus-bg.com/product.php?sr=25&r=1&p=27
LazarGanev - "Велик майстор"
VLADO66 написа:
Доволен съм от котела като КПД,а и от 18годишната му вярна служба.
Много добър нискобюджетен котел, който си е попаднал на мястото и радва ползвателя си :) . Предполагам обаче знаеш колко оплаквания има от него при неспазване на изискванията на производителя за комина. Иначе този котел е най-добрата база за монтаж на пелетна горелка
syncho - майстор
LazarGanev това се получава точно защото са тръгнали по пътя на shumito да търсят препоръки от ползващи, а както ти много добре обясни това често може да изиграе лоша шега.

shumito нищо лично, но мисля, че си далеч от мой колега и личните нападки си ги запази за себе си. Опитах се да ти помогна в началото като ти насочих вниманието да имаш в предвид мощността на котела, за да не си патиш после, но след като чуваш/четеш избирателно, вече проблема не е при мен.
kalin72 - майстор
VLADO66 написа:
Ей го в съвременен вариант,но непроменена конструкция http://www.buderus-bg.com/product.php?sr=25&r=1&p=27
Владо, ей го в най-съвременния му вариант :)
Изображение

Инак и аз съм много доволен от този котел, но е вярно това, че за да работи отлично и икономично, му е нужен комин, ама комин като комин, а не подобие :)
  • 1
  • 2

Тема "от камина на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: