Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Ако стане нещо с трипътника, ще пуска само студена вода.
маречков - специалист
Малко нахалствам, но какво ще кажете за тази тръба за подово:
http://www.pumpstrade.com/trabi/pex_al_pex.htm
VLADO66 - майстор
Нещо цената ме съмнява че е икономисано нещо-обикновенно от дебелината на алуминиевата вложка.Бих заложил на утвърдени марки като Херц,Хенко,Унипайп и т.н.Подовото е сериозна инвестиция и като последващи покрития за да икономисваш 200-300 лв.от тръба.
syncho - майстор
Аз не бих сложил изобщо такава с алуминиева вложка.
маречков - специалист
Благодаря за отговорите. От друга страна обаче в цялото ровене из интернет се натъкнах на ужасяващи съвпадения.
Например маркови колектори с дебитомери, ел задвижки и т.н. на главозамайващи цени тук намирам абсолютно същите, та дори ги снимали един до друг в китайски сайт, а цената там почва от 30 и стига 170 долара. Започвам да се чудя дали да не поръчам направо от Китай. За тръбите е малко по различно, пак са евтини, не чак толкова, че да си струва от там да идват. Тука ми предлагат тръби без ал. вложка на 1,10 метъра, което пак не знам дали е добре, а фирмата е голяма и съм пазарувал от нея и не мога да кажа, че не съм доволен от качеството им.
syncho - майстор
маречков, много внимавай с дебелината на колекторите. За да има такава голяма разлика в цената обикновенно има защо да е така. Понеже сме внасяли италианска арматура (кранчета, филтри и т.н.) и като я сравнявам с масовата китайска, която се продава в България в момента разликата е огромна във вложения материал. Направо даже понякога съм се чудил как не се пръскат тия китайските кранчета толкова са тънки...
VLADO66 - майстор
Пръскат се ,пръскат се,на вид са ги докарали и пише на тях Italy,но като ги хванеш в ръка са толкова леки като че ли са от пластмаса :x
myozov - напреднал
Здравейте искам да използвам темата на колегата да Ви попитам за някой друг съвет относно избора на термопомпа въздух-вода за моя апартамент . Искам да направя водно-подово отопление + конвектори на апартамент 66кв.м. в Бургас. От доста време чета из мрежата всякакви мнения и цени и съм твърдо решен да се отоплявам по този начин, но не мога да реша каква термопомпа да си купя т.е. дали да е "фабрична" или "правена". Хубавите термопомпи по 6-7000+лв. на известните марки ми се струват доста голяма инвестиция и не много рентабилна за моя апартамнет и затова търся по бюджетен вариант, който да ми върши работа за охлаждане, отопление и евентуално за БГВ. Ще се опитам да сведа до колкото мога с бюджета ми енергийните загуби на жилището - ще сложа добра дограма с троен стъклопакет (все още и нея не съм избрал, чудя се каква да е?), външна изолация + вътрешна(каменна вата+ гипсокартон на външните стени и таваните) и фабричната изолация за подово на пода естествено... Тръбата за подовото мисля да е с кислородна бариера(на "овентроп" - Добра ли е?), а не с алуминиева вложка.
Кажете ми ако знаете от къде мога да се сдобия с добра машина на добра цена и какво Ви е мнението за това дали да е "фабрична" или "правена" термопомпа.
Каква изолация да сложа под тръбите - фабрична подложка или фибран? +/-
Каква тръба да ползвам - със или без ал.вложка? +/-
Благодаря Ви предварително!

Прикачен файл

ааа.jpg
ааа.jpg (103.08 KиБ) Видяна 4669 пъти
VLADO66 - майстор
Помисли за два японски климатика втора употреба.Ей ги Варна клима къде са./не е реклама/Виж за какъв СОР става въпрос :) http://varnaklima.com/index.php?pages=p ... uct_id=234
syncho - майстор
Vlado ти сериозно ли мислиш, че тези цифри са постижими в реални условия? Това не знам как са ги писали, ама малко на Нагласьофи Нагодиго ми прилича. 6COP и 1100лв цена... то скъпите нямат такъв коефициент, а какво оставало за това. Освен, ако за отопление не са го мерили при 30С външна температура, а за охлаждане при 4-5С....

Тема "Отоплителна система в апартамент - съвети/критики" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: