• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Точно този комплект, който си дал се доставя само до UK? А и даже по някакъв друг начин успееш да си го докараш до тук този комплект ще ти излезе по-скъпо от колкото, ако си го вземеш от тук.

Това фолио, за което Ole4ko пише НЕ СЕ използва за подово отопление. Ако става въпрос за ПВЦ фолиото в/у фабричните изолационни подложки за подово - то няма нищо общо с отразяването на каквото и да било. То се води един вид "парна бариера" т.е. да спира допълнително влагата да се просмуква през изолационния панел.

Ole4ko доста си се изгърбил с реденето на тръбата :)
Ole4ko - специалист
Има няколко вида фолио (алуминиево) отразяващо паро непропускливо и незнам още какви си ... 2мм се използват за подложка под ламинат и има специално за подово отопление което се слага под тръбите действително ( обаче в магазина е 4 лв кв.м. ) за това си заложих само на фибрана :)
Ole4ko - специалист
е как да не се загърби човек... като не знае -чете и се старае ! :)
bimbaeco - майстор
От Англия доставката ще ми излезе около 100 лв. Като го сравних с цени на РЕХАУ ми се стори изгодно. Доколкото знам, при някои системи се полага метално фолио, което отразява нагоре лъчистата енергия. Парната бариера е друго нещо (това поне го знам).
Не се опитвам да споря, търся си информация.
syncho - майстор
Е, ти си намерил с кои цени да ги сравняваш :) Реално при подовото отопление, не тръбите излъчват, а подовото покритие (гранитогрес например). Тръбите са просто носител на топлината, а нагревната повърхност играе ролята на "радиатор".
  • 1
  • 2

Тема "въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: