• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
маречков - специалист
Слагай клапан на 90 градуса и автоматична пълначка и го пускай в боя, а ако системата е отворена и от това няма нужда. Моя кара така две години. При тази ситуация обаче трябва ТИ да го пазиш да не прегрее. При мен се случи веднъж и бях доста тъжен после като ремонтирах инсталацията. Така че избора е твой.
vrangelov - специалист
Здравейте,
идеята на Калин 72 ми харесва и на мен, но тя май не е толкова подходяща за нискобюджетни, а по скоро за високоефективни инсталации. Алцек, дайте още малко информация, ако е възможно! Какъв е бюджетът? Гоните ли ефективност? Има ли някакъв чертеж на старата инсталация? Някой от майсторите каза ли Ви, че ще стане добре с инсталацията която Ви препоръчва?
Нека има малко повече информация за обсъждане. Моето мнение като неспециалист е, че ако си ремонтирате или замените старата камина ще стане най-евтино.
Вие сте... :)
VLADO66 - майстор
Не може ли да му се махат ребра на котела като на Виадруса.Гледам че е с почти същата конструкция.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте майстори,реших донякъде проблема с мощността на котела като увеличих радиаторите,поставих в гаража и в едно помещение където зимата ще прекарваме времето с приятели в игра на карти и почерпки.Но имам два въпроса,първият е да поставям ли обезвъздушител на колектора на излизащата вода както е на снимката,и задължително ли е да изляза със два цола от котела до колектора и тогава да тръгна с един цол за всеки кръг. Качвам снимка на инсталацията на един познат по която схема ще процедирам и аз.

Изображение
Георги Иванов(алцек) - специалист
Продължавам с въпросите,бойлера ще е на отделен кръг трябва ли да му се поставя обезвъздушител.Тръбите за топлата вода ще са до тавана,а студената до пода (така беше старата система 16 год. ) и ще вържа разширителя за топлата това,въпросът ми е мога ли да включа и бойлера към разширителя и да не поставям обезвъздушител за него.Разширителният съд е на метър над бойлера.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за инсталация за отопление." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: