• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Моята печка -камина с водна риза е 10 киловата , излъчване 3-5 клв не знам точно , има и фурна със стъкла е модел Прити.Апартамента ми в който живея в единия край на етажа е 55 квадрата вътрешно по груби сметки .Преди 5-6 години май станаха вече :? , бях скептик към марката -викам колко ще изкара тая печка , но още държи без видими следи от ръжда и прегаряне на ламарина вътре .За твоята марка нямам наблюдение , за да ти дам точни препоръки , но 10 клв ти са добре .Аз изгарям хем без изолация 8 кубика дърва , ако съм по София може и 10 да се изгорят .Имам 2 котлета Прити втора ръка , ама за теб са големи 26 киловатови.
На мен чуденката ми главно е дали мога да се отопля с 8кв на водната риза. Наистина като сметна мощтностите на радиаторите при 90/70 е към 8,6 кв. Жената там каза че добавянето на бойлер не трябвало да се смята, защото той само за кратко влияе. Каза и че тези камини на ТДТ си отговаряли на обявените мощности и се кълнеше в тях. После отидох и в един магазин на Прити, там пък друга лелка директно ми каза че минимума за мен е 10кв на водната риза. И ако ще слагам и бойлер, направо 13кв да си взема...Вече не знам какво да си купя като мощност. Отделно познат ми каза да гледам изводите на водната риза да са на кръст, но тези на ТДТ са в центъра горе и долу, а не горе ляво долу дясно например.
nikolovvd - майстор
Преди всичко огледай типа на водната риза. За мен най-добрите са тези които карат пламъка да минава S-образно между ризите. След тях разположените шахматно тръби, които пламъкът обгръща от всякъде. За останалите въобще няма да коментирам, защото е губене на време.
filmatoplo - майстор
Моята е 10 клв , но никога не съм я зареждал с гориво на макс -защото ми е даже голяма .
nasko_nerva - специалист
Къщата в покрайнините ли е и има ли дворно място? Ако е така има ли кладенец?
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за избор на отопление на малка къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: