Здравейте на всички знаещи и четящи този прекрасен форум. Имам въпрос относно комините и не пускам нова тема, защото мисля, че ще е само допълнение към направените по-горе постове. Ще правя парно отопление на 2-рия етаж на къща построена 1962 год. Комина е зидан с тухли и е с размери 120х40 см. По чертеж са 4 секции и минават от мазата през 2-та етажа. Измерих 1 секция и е с размери 15х15см. Котелното ще бъде в мазата. Котела който мисля да се закупи е Bosch Solid 2000 B SFU 24. Необходимата му тяга според ръководството му е 30 Ра. Прикачвам снимки за онагледяване на комина и бъдещето "котелно". Въпросите ми са следните: 1. Трябва ли да се слага изолация и в частта на комина в подпокривното пространство./понеже така или иначе ще се доизгражда и поставя изолация/. 2. На какво разстояние от тавана на мазата си трябва да направя отвора за димоизходната тръба на котела. 3. Може ли да се разпробие отвора в средата между двете секции, че да изчезне преградата между тях и да се постигне двойно по голяма тяга. /Отвора ще бъде с фи-то на димоотводната тръба и и над розетките за почистване./ Благодаря предварително за отговорите.
Прикачен файл
Розетките за почистване и тест за съществуващата тяга.
Komin_4.jpg (124.41 KиБ) Видяна 2166 пъти
Прикачен файл
Комина в частта си под покрива.
Komin_3.jpg (140.26 KиБ) Видяна 2166 пъти
Прикачен файл
Мазата ми, която ще стане котелно.
Komin_2.jpg (109.81 KиБ) Видяна 2166 пъти
Прикачен файл
Комина който ще се ползва за котела.
Komin_1.jpg (117.05 KиБ) Видяна 2166 пъти