Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
В упътването на този винтил пише амбиентна температура < 45 градуса...а и времето за отваряне е 3 минути. Мога ли да го ползвам в това положение на сепрентината на бойлера, където температурата е над 50 градуса?
idunno - специалист
Докато ти отваря вентила и през това време помпата работи след 2 месеца ще пишеш тема - Защо ми изгоря помпата.
Тия, които ти дават акъл за ел. магнитни вентили дано правят разлика между ел. магнитен вентил и мотор вентил и проблема с естествената циркулация се решава с обикновен термосифон.
Но в инсталацията ти явно има доста дребни грешчици, които могат да влияят, само като гледам, че няма възвратни клапани откъм нагнетателната страна на помпите, а те работят в паралел..., аможе би са някъде извън снимката...
kalin72 - майстор
idunno написа:
Докато ти отваря вентила и през това време помпата работи след 2 месеца ще пишеш тема - Защо ми изгоря помпата.
Тия, които ти дават акъл за ел. магнитни вентили дано правят разлика между ел. магнитен вентил и мотор вентил и проблема с естествената циркулация се решава с обикновен термосифон.
Но в инсталацията ти явно има доста дребни грешчици, които могат да влияят, само като гледам, че няма възвратни клапани откъм нагнетателната страна на помпите, а те работят в паралел..., аможе би са някъде извън снимката...
Добре, дай акъл и ти, какво да направя? На серпентината на бойлера, точно преди крана, и след помпата, има възвратен клапан, който май не работи, защото си затопля тръбата преди него...
Ето този винтил става ли?
http://www.tashev-galving.com/010+INF+9 ... 0%B8%D0%BB

Изображение
fox_vt - майстор
Нещо не мога да я разбера тая твойта система само по първата снимка.Защо са две помпи?Доколкото виждам долната след трипътния ти е основната а горната за кво е -само за циркулация през бойлера ли?Ако да защо ти е а не си вързал бойлера към системата и да се откъсва от нея със магнет вентил при достигане на температурата?По проблема ти след като спре помпата на бойлера то започва основната да засмуква и от горното разклонение и през втората помпа която е спряла.Възвратния клапан от типа който си снимал при тия ръжди е само за красота-едно боклуче и амин а не виждам филтър на вората помпа която смуче секви гадории директно от ръждилника-котела де :)
kalin72 - майстор
Ако да защо ти е а не си вързал бойлера към системата и да се откъсва от нея със магнет вентил при достигане на температурата?
Защото тук ме съветваха да сложа втора помпа за бойлера.
И да, нямам възвратен клапан след радиаторната помпа...но ще сложа тия дни. само че чудя от кой тип?
Чаро - Акълия
Не ми стана ясно кой каква разлика прави с вентилите, но ако и аз различавам добре от снимката... имаш термоелектрическа задвижка с някакъв зонален вентил. :lol:

Тва не е най-адекватното в случая и не е надеждно!
kalin72 - майстор
Клапана е с пружина.
Ей такъв:
Изображение
kalin72 - майстор
имаш термоелектрическа задвижка с някакъв зонален вентил.
Не, нямам, преди време имаше, преработих системата, сложих помпа на бойлера, и махнах задвижката...сега питанката е дали да я сложа, или да сложа ето това:
Изображение
което да е вързано към помпата на бойлера, и когато тя спре, този магнет винтил да затваря.
VLADO66 - майстор
Може да си го сварил.Сложи си такъв от линка,само че трябва да седи хоризонтално с оста на махалото отгоре/така както е на снимката/

Тема "Защо бойлера ми изстива?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: