• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Да, ще трябва. В началото на мисленето и изграждането на инсталацията у нас и аз смятах, че всичко е цветя и рози, и че всичко ще е евтино, ама не е така, щом си решил да се отопляваш на твърдо гориво, влагаш средства и в система, която да работи възможно най-икономично и безопасно. А това не е евтино. Но пък после си е кеф :)
digitalpr - специалист
Aз се отоплявах също на въглища и UPS-а ми държеше помпата 50 минути, което както каза ти, е недостатъчно ако се случи през нощта и всички спят. Но аз разчитах и на естествената циркулация. Можеби допъ вариант е да вземеш един от тези UPS-и, които работят с акумулатор за автомобил и просто да вземеш голям акумулатор.
VLADO66 - майстор
Вече 7-8г. ползвам UPS на Техногама и съм забравил че съществува :)
DundyTheCroc - майстор
VLADO66 написа:
Не е лошо да провериш акумулаторите, живота им е 5-7 години. Иначе към UPS може да се свърже и акумулатор с по-голям капацитет, единствено зареждането ще е по-бавно.
VLADO66 - майстор
DundyTheCroc написа:
VLADO66 написа:
Не е лошо да провериш акумулаторите, живота им е 5-7 години. Иначе към UPS може да се свърже и акумулатор с по-голям капацитет, единствено зареждането ще е по-бавно.
Пролетта ми спря тока и издържа около един час да върти помпата.Друг начин не знам как да го проверя :?
i486 - специалист
DundyTheCroc написа:
VLADO66 написа:
А автомобилен акумулатор дали може да се закачи към обикновен UPS (напр. Mustek)?
i486 - специалист
VLADO66 написа:
DundyTheCroc написа:
VLADO66 написа:
Пролетта ми спря тока и издържа около един час да върти помпата.Друг начин не знам как да го проверя :?
Ами как - дърпаш кабела на UPS-а и засичаш докога ще върти. Мисля, че е близко до ума. Би трябвало в началото на всяка зима да правиш изпитание.
BAlexandrov - специалист
i486 написа:
Ами как - дърпаш кабела на UPS-а и засичаш докога ще върти. Мисля, че е близко до ума. Би трябвало в началото на всяка зима да правиш изпитание.
Знам, че не е добре да се дърпа кабела на UPS, защото губи и нулата и не е ясно какво напрежение ще генерира и спрямо какво...
VLADO66 - майстор
Мдам.Сега се сетих че на UPS-а има бутон за спиране на захранването.
boretobobo - специалист
Значи само моита система изкарва над 8 часа :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "UPS за помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: