Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lov - майстор
И аз съм на същата дилема. Стара селска къща в която ходя само събота и неделя зимата и на всичко отгоре по цял ден обикалям горите и доста студ си събирам предварително. :x Но при студени стени колкото и мощен да е електрическия отоплител не става. 4kW калорифер като го пусна в петък вечерта та за събота ако не е много студено може и да се разсъблечеш.
Преправих една нафтова печка на масло. Е бера ядове че замръзва и то и докато я подкарам карам на калорифера. Всъщност бера ядове с дозатора който се опитах да запазя. Нещо не ми се получи уж направих доста подобрения и по горивната камера.
Та на скоро се сдобих с една печка от ''Баркас''. Принципно е бензинова но може да се подкара без преправки на нафта. Та ми се въртят едни еретични мисли в главата дали няма да успея да я подкарам и нея на леки масла.
Всъщност бях и на дърва с една пернишка отоплителна печка. Но трябва в началото през половин час да слагам че иначе направо гасне. И на сутринта се будя премръзнал. Стъкнах една от бойлер и зареждам в началото метровки но и там добре до сутринта а няма време кой да става един час по рано да им слугува.
LazarGanev - "Велик майстор"
То решения винаги има, зависи от бюджета обаче. Една топловъздушна камина на пелети е перфектно решение. Може да се пуска с програматор или от GSM предварително, работи си и нощем, има достатъчна мощност за първоначално ударно подгряване на къщата. Друг вариант е газов конвектор, но (ако няма тръба за природен газ) трябва да се уреди доставката на бутилки на място, иначе си е хамалогия
pansim - майстор
Далеч съм от познанията на специалист в отоплението, но ако се ползува инцидентно, май на-доброто решение е ток. По-горе се писа че 4кВт калорифер не стига... А какъв е проблема да се поставят и калорифер, и маслен /или друг/ радиатор на 2.5кВт и да работят заедно. Или два калорифера... или подово + калорифер...
LazarGanev - "Велик майстор"
pansim написа:
на-доброто решение е ток. По-горе се писа че 4кВт калорифер не стига... А какъв е проблема да се поставят и калорифер, и маслен /или друг/ радиатор на 2.5кВт и да работят заедно. Или два калорифера... или подово + калорифер...
Панцера Пансим, панцера най-вероятно ще е проблем :). Голяма мощност на ток е трудно да се осигури
lov - майстор
Той Лазар го каза много точно. Ама мани го панцера ще му забием един пирон :x но ако включа талкова мощност ша угаснат ламбите на половин село. :lol: И бабите няма да могат да гледат турските сериали. То не че и баби останаха вече в това село. :sad:
Кога е правена инсталацията на къщата не са и мислили че ще има дори електрически котлони. Инсталация за осветление с 0.5мм2 и два контакта в различни стаи сложени максимално високо да може да се закачи радио и толкова. Това съм заварил от детството си там.
После големи мъки докато сменя електромера и добавя още нещо. Между впрочем още си пазя оригиналния електромер ''Сименс" 3 ампера. :?
pansim - майстор
Хм...може и така да е някъде...при мен на вилата в село където има един /1/ постоянен жител, проблеми с тока нямам. Натоварване от 5кВт /електрожен/ въобще не се отразява на съседните вили. А инсталацията съм си я правил аз. Предпазителя ми е 32А...та така...
Другото е, че стълба ми е на 10 метра и при необходимост / и излишни пари :) / мога да си имам трифазен ток :supz:
ArturDent - Почти Безобиден
Да ви кажа - малко ви е пиенето по тези вили зимно време и яденото през цялата година.
Аз като охранен и прасна две кани црвено вино, не ми пука за студа. Пък по-бързо изтрезнявам на сутринта.
lov - майстор
Ей въртяхме сукахме по темата и пак стигнахме до течно гориво ама за вътрешна употреба. :lol:
iivanov - майстор
К'во беше онова за виното и истината? :partyman: А за да ти топли кюмбето продължително се слагат дебели сухи дърва.
VLADO66 - майстор
iivanov написа:
К'во беше онова за виното и истината? :partyman: А за да ти топли кюмбето продължително се слагат дебели сухи дърва.
Или хвърляш няколко сапуна в горящата печка и се затопля мигновенно :-D

Тема "Инцидентно отопление на стая на вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: