Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stomanata - специалист
Мерси.
Ще видим освен да опитаме това с щорите.
Иначе не виждам от какво да се спари чак толкова.
Спим 3-ма човека 8-9 часа, проветрява се 1 час и така....
VLADO66 - майстор
Проветрява се често за кратко/5-10мин./ на широко отворени прозорци-сега вкарвате хладен и влажен въззух и позволявате на стените да истинат,а те акумулират топлина.
filmatoplo - майстор
Аз съм с алуминиева дограма , без никаква изолация , сутрин в спалнята дограмата отвътре е оросена , и я избърсвам с кърпа (вече ми писна) , отварям за проветрение , когато навън е топло малкото прозорче седи отворено до следобед :wink: , на другата сутрин се повтаря филма #-o .
marian1 - майстор
Ами ето ти грешката от къде идва, дълго проветряване - изстиване на помещението, проветрявай често и за малко 2-3-4 мин, щорите ги демонтирай за няколко дни, трима човека отделят около 1.2 литра вода на нощ - в комбинация че не е отоплено постоянно- въздуха се насища с вода - и тази вода полепва по най-студените части - опитай да поддържаш постоянна температура няколко дни и спази горните условия. Не забравяй и това, че щом има и лепене на изолации отвън, възможно е и да има все още мокри процеси - много бавно изсъхват кюфтетата, а пък в студеното оооще по бавно.

П.С.
filmatoplo написа:
Аз съм с алуминиева дограма , без никаква изолация , сутрин в спалнята дограмата отвътре е оросена , и я избърсвам с кърпа (вече ми писна) , отварям за проветрение , когато навън е топло малкото прозорче седи отворено до следобед :wink: , на другата сутрин се повтаря филма #-o .
Филме мислил ли си да впръскаш малко ПУ в профилите?
stomanata - специалист
Снощи вдигнах щората на долната половина на вратата и наполовина вдигнах
и тази на над нея.
Сега (7 сутринта) пак си има конденз.
Гледам, че сте писали да се изчака така няколко дни.
Освен ще оставя така щорите и ще проветряваме малко
по-често.
А ако си вземем влагоабсорбатор отпада ли честото проветряване?
radius - майстор
Ако фотосинтезирате - да. Иначе е хубаво и кислород да има, не само да не е влажно.
tanosliven - специалист
Парното по цял ден само влошава работата.Имам влагообирател 10г /имам си проблеми /и помага но не решава проблема .
Първо намали парното и проветрявай по-често.
VLADO66 - майстор
tanosliven написа:
Парното по цял ден само влошава работата.Имам влагообирател 10г /имам си проблеми /и помага но не решава проблема .
Първо намали парното и проветрявай по-често.
Дали :wink:
http://studio-cad.com/bg/html-statii/de ... nt-1.1.png
tanosliven - специалист
Аз откакто смених дограмата и между стъклата има и газ ми се появи конденза.Постоянно следя влагата -при нас е много вчера беше вън 87% и и вътре в къщи част от благата я създаваме самите ние .При нас проблема е всекидневен-остров сме- и изолациите са винаги част отр работата ни.В новите строежи поставям във всяка стая ф125 тръба за проветряване .И ако е последен етаж с полоча и няма възможност за изолация на полочата /40-70Ем2/правим гипсокартон на тавана с изолация вата или стиропор.
velas - специалист
В спалнята ми едните прозорци са със стъклопакет синерджи-бяло, а другите рефлекс-бяло. На синерджито конденза е 1-5см от долния край, а на рефлекса - цялото... :)
И на пипане синерджито е по-топло. Съжалих, че не сложих троен стъклопакет, но един ден ще остъкля терасата и ще си реша проблема... :)

Тема "Прекалено много конденз." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: