• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Energyx - специалист
Като размери какво представлява и какво минимално налягане на водопроводната вода се препоръчва ? Собственият му обем какъв е ? Топлоизолация има ли ?
Ако ценовите порядъци са тези и по ниски, е интересен вариант.
За онова с перките -фабрично е и добре изглежда, ама мястото не е ветровито изобщо и не знам с кой акъл е монтирано там-просто го дадох като пример за излишен ентусиазъм.
шоп - майстор
Няма топлоизолация. Идеята му е да сваля екстремно топлината на котела при спиране на тока и екстремни температури. Ако се ползва за други цели аз му правя изолация от каменнна вата с ал.фолио. Може да работи с всякакво Р на водопровода. Обема не съм им ги мерил. Предполагам около 10 ина литра. След няколко дни мога да кача снимки, защото смятам, че това е едно евтино решение,което е непознато и не се практикува.
Energyx - специалист
Ако правилно съм те разбрал, охладителят е последователно на изхода на котела и после следва тръбната разводка. Ако е така, без изолация ще се губи доста топлина при нормална работа. Но как ще се осъществи циркулацията през подаващата на котела за да се предпази и самия котел, а не-само тръбите след него, които ако са медни, не им е проблем ? Една схема можеш ли да пуснеш ?
minca - специалист
Energyx,къде се произвежда тоя котел?
Panzer - специалист
ето ти схема на двупосочен презпазен клапан DVB 1-02 за предотвратяване прегряване нa котела, дават ги чехите с новия виадрус.[img]http://voltar.com.ua/uploads/image ... .jpg[/img]
Energyx - специалист
Благодаря за схемата, но не си обърнал внимане по-горе, че се касае за инсталация с пропиленгликол и няма как да я охлаждаме директно с водопроводна вода.
Energyx - специалист
minca написа:
Energyx,къде се произвежда тоя котел?
Според достоверни източници от Хасково, котелното тяло се прави в Турция, а ЕРАТО го облича с кожуха и продава изделието под своя търговска марка. Котелът е показан за сефте миналата година на Пловдивския панаир и не мога да намеря отзиви от практическото му използване.
  • 1
  • 2

Тема "Питане за котел BISOLID SAVER COAL" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: