• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ще сложа 25 метра Ф22 мека мед, добре ли е
LazarGanev - "Велик майстор"
Супер - котелът ще работи с пълната си мощност докато го загрее. Нали знаеш, че в началния момент, когато бойлерът е студен топлообменът е голям, т.е. серпентината е мощна. Но след като бойлерът се позагрее мощността на серпентината пада и котелът е принуден да модулира - работи на по-малка мощност, загрява по-бавно бойлера, а през това време радиаторите изстиват. С голямата серпентина котелът ще работи с цялата си мощност 19кВт до края и ще загрее бойлера за минути
n.ganev - майстор
LazarGanev, имам същите наблюдения и при други видове горива. Наистина бойлера се явява доста добър консуматор, но след загрявяне системата си влиза в ритъм.
Последна промяна от n.ganev на ср яну 29, 2014 10:24 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
Точно така е -колкото повече толкова по добре!Колкото по голяма дължина можеш да сложиш вътре толкова топлоотдаването ще е повече!Аз също имам медна серпентина в бойлера от около 7-8г.,само че моя е 80л.не мога да си спомня точно колко беше дълга но не е повече от 5м.но е твърде малко -топли бавно и не поддържа топлината!Иначе няма проблем с поносимостта на медта с неръждавейката ,ако циркулира само вода.Моята серпентина съм я правил с неръждаеми накрайници с резби.
  • 1
  • 2

Тема "Медна серпентина за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: