• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Въпроса е какво прави този извод-дали пуска ток/колко волта/ или затваря верига :?
yancho_lud - специалист
Когато зареждах котела преди да си легна имаше ток, да не съм малоумен да го зареждам ако няма ток.
Идеята на алармата е за да знам кога е спрял тока. Ако си легна примерно в 22 часа и тока спре в 22.30 и помпата върти 5-6 часа на акумулатор, котела пак ще прегрее, защото аз още ще спя . Ето за това питам за алармата.
filmatoplo - майстор
Взимаш едно нормално затворено реле с бобина на 220 волта , бобината я захранваш независимо в мрежата на 220 волта , а през нормално затворените контакти минаваш плюса от захранването на едно мини пищялче на 12 волта захранено от акомулатора на юпиеса .Когато има ток в мрежата , контактите на релето ще са отворени и пищялчето няма да пищи , ако обаче тока спре -релето ще затвори веригата с захранване от акумулатора и ще чуеш сигнала :wink: , ако някой знае друг метод да го каже .
yancho_lud - специалист
filmatoplo написа:
Взимаш едно нормално затворено реле с бобина на 220 волта , бобината я захранваш независимо в мрежата на 220 волта , а през нормално затворените контакти минаваш плюса от захранването на едно мини пищялче на 12 волта захранено от акомулатора на юпиеса .Когато има ток в мрежата , контактите на релето ще са отворени и пищялчето няма да пищи , ако обаче тока спре -релето ще затвори веригата с захранване от акумулатора и ще чуеш сигнала :wink: , ако някой знае друг метод да го каже .
:prayer:
  • 1
  • 2

Тема "Аларма на ЮПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: