Най - вълнуващия въпрос зимно време.
uho - специалист
Задължително ще го направим :)
Insight - напреднал
Не е ли малко рехаво това подово?
.. и нали не смяташ да захранваш радиаторите и подовото по един кръг?
uho - специалист
Няма да се захранват заедно, въпреки, че в момента подовото е вързано на колектора - това е само за пробата.
А за рехавото - рехаво е - през ок. 25 см са навивките, но така или иначе колко може да се очаква от един слънчев колектор? Все пак идеята му не е да е основно отопление, а само да "пречупва" въздуха в стаята. За да може когато ни няма там, като отидем да не е съвсем студ.
Но това за сега е само идея и кога ще се реализира - не е ясно :(
Insight - напреднал
Грешна логика, при по-гъста намотка, по-ниската температура на топлоносителя ще има по-голям ефект.
Гледам че не гониш високи постижения, обаче да си нагласиш всички въртели за подово (връзки, изолации, замазки) и да икономисаш малко тръба да го посгъстиш... абе ти си знаеш ;-)

Успех!
Krelion - специалист
Аз бих сложил мрежата върху тръбуляците.Нали не си източил системата след пробите/не съм убеден ,че е обезвъздушена/.По-добре да си е под налягане при замаската.Интересно ми е решението"малко подово със солар",би ли показал някаква схема.
uho - специалист
@Krelion - мрежата няма как да в/у тръбите - няма как да се направи замазката. Система за подовото няма - имам само някаква идея в главата си. Все още не съм съсвсем на ясно, но четенето продължава.

@Insight - Колкото и на гъсто да ги сложиш, източника като не може да ги захрани както трябва, все няма да е достатъчно. А иначе в 18 кв.м стая има навита 85 м тръба.
Krelion - специалист
uho написа:
- мрежата няма как да в/у тръбите - няма как да се направи замазката.
Щом казваш..

Прикачен файл

WP_000082.jpg
uho - специалист
Става дума, че при мен няма как да е отгоре.
А иначе разликата в цената на обикновения фибран и този профилирания е в пъти, и то не 2 или 3.
Факт е, че профилирания пести време, но когато гониш определен бюджет, трябва да правиш и компромиси :(
Insight - напреднал
uho написа:
@Insight - Колкото и на гъсто да ги сложиш, източника като не може да ги захрани както трябва, все няма да е достатъчно. А иначе в 18 кв.м стая има навита 85 м тръба.
Ако източника не може да ги захрани - няма смисъл да слагаш каквото и да било подово и да си усложняваш живота с други монтажни драми.
Ако може, дори малко, по добре да е нагъсто.
За 18кв.м. тия метри са малко.
Krelion - специалист
Няма,няма как :-D .Така залепена на фибрана,мрежата не си изпълнява функцията.Оставам с впечатлението,че не знаеш какво правиш,а имаш готови отговори.Като нямаш бюджет,защо се набутваш с медни щрангове?
Успех!

Тема "Инсталация за парно - първите ми стъпки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: