• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
Понеже стана дума, на кои Теси-та им ръждясват серпентините? Нали тези по-големите (от 200 л нагоре) били по-хубави.
Andri01 - майстор
radius написа:
Понеже стана дума, на кои Теси-та им ръждясват серпентините? Нали тези по-големите (от 200 л нагоре) били по-хубави.
120 и 80 литровите бойлери. За другите не знам .
trace74 - специалист
Аз съм с бойлер на Св. Шишков, с долна серпентина - 150 литров. Мисля си, че като изпълнение бойлера е добре, гаранцията от 10 години за водосъдържателя е ОК. Изолацията обаче не е добра, бойлера е в мокро помещение така, че го изолирах с R-flex 40мм и сега положението е коренно различно, просто държи загрятата вода много по-дълго време без да има загуби, което е важно за един соларен бойлер.
Като цяло аз съм доволен от избора.
la4o - помощник
аз съм с 120 л две серпантини на шишков и оплакването ми е само от отвратителната изолация - около 5 см лека вата
Колегата преди седмица си взе и върза един,но той е в апартамент и е доста по-топло със пелетната камина когато имаш над и под теб съседи които се отопляват...мисля и аз да взема един 120л и да се възползвам от идеята със допълнителна изолация тъй като живея в къща и е доста по-различно.
jabata - специалист
Откъм водосъдържател и електрика са много добри, но за съжаление изолацията им е малко слаба.
Един техен бойлер е в употреба вече над 16 години, и за това време само веднъж е сменян нагревателя, бойлера работи непрекъснато и никога не се изключва.
Ако някой ми покаже Теси, който от 16 години е в експлоатация, ще съм му благодарен. Бих казал че за това време в експлоатация разликата в цената спрямо Матев, Теси и т.н. се е избила отдавна.
Нали ги виждам, на втора трета година и вече са протекли. Някой даже и 2 не изкарват.
4799inpl64 - специалист
jabata написа:
Откъм водосъдържател и електрика са много добри, но за съжаление изолацията им е малко слаба.
Един техен бойлер е в употреба вече над 16 години, и за това време само веднъж е сменян нагревателя, бойлера работи непрекъснато и никога не се изключва.
Ако някой ми покаже Теси, който от 16 години е в експлоатация, ще съм му благодарен. Бих казал че за това време в експлоатация разликата в цената спрямо Матев, Теси и т.н. се е избила отдавна.
Нали ги виждам, на втора трета година и вече са протекли. Някой даже и 2 не изкарват.
Новите сега карат докато мине гаранцията.Имах на село един отпреди да вляза в казармата-лани протече-това са около 30 години.А в нас гаранцията му беше да началото на октомври и миналата седмица-кап-кап.Прав е шопа-казан неръждавейка с фланец-гъвкава нераждавейка за серпентина-с вата и фибран отвън и забравяш за него.
Chefo77 - майстор
jabata написа:
Елдом 80-ка, емайлиран казан - за 11 години и половина, 3 пъти съм сменил кабелчетата (синьо и кафяво) и 2 пъти ключа. И то в последните 2 или 3 години. Не зная каква им е цената на Шишковите и дали си заслужава разликата, но не е зле да има актуална информация в темата - кой бойлер си заслужава към момента. Защото на всеки рано или късно му идва времето, и е добре човек да знае на какво може да разчита да е качествено в момента, не да лежи на стари лаври...
Бат Диди - специалист
Здравейте.
Аз съм с бойлер 120 л. една серпентина, неръждаем на фирма ДЕКАМЕКС КОМЕРС ООД. За сега съм доволен /1,5 години/, когато си избирах бойлера се орентирах по теглото. Моя е 50 кг. и най-ценното за мен беше че, си го поръчах с изводи 3/4" .
svetlik - напреднал
От 2 години имам бойлер Шишков, 3kW 100 л. Е на втората година изгоря водонагревателя. Беше меден и нацепен като сламка. Нищо общо с това което показват като мостра - неръждаем хромиран нагревател. Разочарован съм, очаквах повече от бойлерите "Светлю Шишков".
Преди него имах Елдом, емайлиран 3 kW 80 л. - той изкара 11 години без никакви ремонти, протече и това беше. Който иска може да си направи изводите. Вярно че може и късмет да съм извадил с Елдом, но това да викаш ремонт на втората година е доста нагло от тяхна страна.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Бойлерите на Шишков-мнения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: