• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
професионал - специалист
bibiqn написа:
Тази тема съм я чел преди да пусна моята ,но отговори на моя въпрос не видях.Защо се пукат тея тела?
Ако я беше чел а не преглеждал, щеше да прочетеш и отговора на въпроса си.
професионал написа:
Керамичните "коминни тела" ако са монтирани без отделен димоотвод вътре и изолационна вата между двете стени, се пукат от силното нагряване като лешници!
Разгледай в нета има много материали за изграждане на комин. Тези тела също са добри, но при определени условия(виж по-горе какви). Успех!
romanpm - майстор
bibiqn написа:
romanpm написа:
Направи го от метал , ламарина /~2мм с размера на тухлата / , 18г. при мен с тая височина нямам проблем ! Горя какво ли не , основно дърва , но малко като време ! :wink:
Тая ламарина черна ли е или неръждавейка?
В коминните тела ли да я пъхна или само от ламарина и после излолация?
Черна ламарина и тухли зидария е при мен :)
Christo - майстор
Черната ламарина ще изгние, рано или късно. Тогава ще е голям филм да се извадят остатъците от нея без да се бута комина. Колкото е по-тънка ламарината и колкото по-неправилно е горенето, толкова по-скоро ще стане проблемът. Или неръждавейка, или без ламарина.
koldi811 - специалист
продават се и тройници ,за да монтираш розетка.Така сега,ще ти кажа как става ,започваш да зидаш от долу(остави ревизия)слагаш разтвор и лепиш следващата тухла нищо,че ще падне малко от разтвора в дупките,от вътре не мажеш може със силикон на снадките (топлоустойчив)
от вън с фибран 2см ,мрежа и тераколи накрая мазилка,ако искаш.Когато си готов с всичко,пиши на лично,ще ти кажа от къде да си вземеш шапка за комина от неръждаема ламарина

Прикачен файл

Снимка0198.jpg
romanpm - майстор
Christo написа:
Черната ламарина ще изгние, рано или късно. Тогава ще е голям филм да се извадят остатъците от нея без да се бута комина. Колкото е по-тънка ламарината и колкото по-неправилно е горенето, толкова по-скоро ще стане проблемът. Или неръждавейка, или без ламарина.
Абсолютно си прав , между другото тя и камината е пак така ! А с неръждавейка може да се съревновава с пирамидите , няма да дочакам :wink:
bibiqn - специалист
Другата седмица започвам.намерих единични блокчета с размер 20 на 20 вътрешен.Дано се получат нещата.
професионал - специалист
koldi811 написа:
от вън с фибран 2см
Фибран, комин, огън и дим - едно от изброените няма място сред другите!
bibiqn - специалист
Мисля да шпакловам малко по дебело и после фибран .Защото тука никъде няма каменна вата
Energyx - специалист
Слагай каквато вата има, облицовай комина с кутия от поцинкована ламарина, ватата вътре, уплътнения със силикон. Фибран в никакъв случай.
koldi811 - специалист
ще се запли ли? :? :-D хахахаха ,изолирал съм много комини и още толкова съм виждал изолирани от колеги ,кажи защо не с фибран? каменна вата също става..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Изграждане на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: