Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dobi_iv2 - специалист
LazarGanev написа:
Dobi,
горелката за която питаш е 40кВт, защо и е такава? Тури си една 20кВт Грейко или 25кВт Ератовска с минимални мощности съответно 5 и 7кВт. Филматопло е от Приморско - не е далеч, в краен случай и аз мога да се спусна - 100км, не е кой знае колко. Колко тона изгори предната зима?
Благодаря ти, прегледах ги набързо. Предполагам ,че все пак трябва да се погледне и на място за да се прецени коя ще е по-подходяща.Относно монтажа и настройката има ли значение каква е температурата навън? Примерно началото на октомври подходящо ли е?
Миналата зима -от декември до средата на април изгорихме около 5500кг пелети х 400лв за тон не помня как точно се казваха Wood......нещо си.
LazarGanev - "Велик майстор"
Двойно повече от нормалното. Пускай в Продавалника старата
alex_serviz - специалист
dobi_iv2 написа:
...Относно филматопло, миналата година се беше включил в една друга тема тук, но не помня откъде е, ако имате негови координати моля да ми ги пратите...
тел.0886 205 006
Това е от подписа му! Предполагам, че е актуален!
joro_vn - специалист
Трябва да се огледа на място.
Котел в мазето, изолиран ли е тръбния път и котела какъв е, доколко е изолиран.
Да не се окаже че топли самото мазе и първия етаж.
И разбира се настройката на горелката, да не топли земната атмосфера.
А разхода зависи и от температурата на термостата, сложен в най хладното помещение на 22 градуса, а в другите помещения колко е , 25?
А тавана от 3-тия към 4-тия етаж изолиран ли е дебело, да не се окаже че топлината се отича към четвъртия етаж ?
dobi_iv2 - специалист
Зная,че всички тези неща са от значение за разхода, не зная дали при нас е направено както трябва-котела е фероли нов, тръбите минават през стълбището изолирани са с изолация за тръби-сино-черна, температурата в другите помещения не е повече от 22,5-23С, термостата изключва на 22,2 и се включва на 21,8С. Често казано нямаше да ме е яд толкова ако при този разход вкъщи беше 25-26С, но при това положение хем хвърлям една гора пари, хем топлината заминава в комина.
Между другото от форума разбрах че е много важно да се следят газовете а при нас такова нещо няма.
alex_serviz - специалист
Както и колегата ти каза:
joro_vn написа:
Трябва да се огледа на място...
Посочих ти тел. на filmatoplo, Лазар Ганев също гледам се отзова.
Сигурно имаш и други в Поморие или наблизо...
filmatoplo - майстор
:) Здравейте , имам някакъв спомен за проблема на колежката от форума .По принцип щом термостата е нагласен на 22 гр няма как да се затопли помещението до 25 гр :) .Отоплителните тела могат ли да покрият топлозагубите на помещенията при тази температура на водата около 60 гр.Второ разхода в случая е и заради работата на горелката на он-оф (тоест не се знае дали модулира или работи на макс до изключване ) .Трето горелката има 20 регулировки от които мн зависи и разхода .Куп неща които от 75 километра само гадая :) .Имам една Грейко 20 клв , мога да я монтирам за деня за проба , но още е топло и не може да се пробва :? .
dobi_iv2 - специалист
filmatoplo написа:
:) Здравейте , имам някакъв спомен за проблема на колежката от форума .По принцип щом термостата е нагласен на 22 гр няма как да се затопли помещението до 25 гр :) .Отоплителните тела могат ли да покрият топлозагубите на помещенията при тази температура на водата около 60 гр.Второ разхода в случая е и заради работата на горелката на он-оф (тоест не се знае дали модулира или работи на макс до изключване ) .Трето горелката има 20 регулировки от които мн зависи и разхода .Куп неща които от 75 километра само гадая :) .Имам една Грейко 20 клв , мога да я монтирам за деня за проба , но още е топло и не може да се пробва :? .
Благодаря за предложението, явно ти си най-близо до Поморие, записвам си телефона ,ще ти се обадя да се разберем.

Момчета благодаря на всички ви ,че сте толкова мили и отзивчиви. Благодарение на вас се надявам, че тая зима няма да си хвърлям парите в комина.
LazarGanev - "Велик майстор"
dobi_iv2 написа:
Благодаря за предложението, явно ти си най-близо до Поморие, записвам си телефона ,ще ти се обадя да се разберем.
Освен че е близо, има и убийствена оферта - да пробваш преди да купиш! Освен това е човек, който ще намери всеки кусур в инсталацията ти, който води до преразход! И не е нужно да чакате да захладнява, само да му свърши на Филма курортния сезон и действайте :wink:
filmatoplo - майстор
Диаметъра на горелка Грейко 20 е като на Фероли р12 , може и отворите за закрепване да паснат .

Тема "Пелетна горелка Green fire РВ 3SC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: