Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mavashi - помощник
naskov написа:
Вземи си по-малкия, с 5 секции, ще ти върши работа.
тогава не трябва ли да намалим глидерите щото искaра майстора 33950 w радиаторите Колега
mavashi - помощник
mavashi написа:
naskov написа:
Последна промяна от mavashi на ср окт 29, 2014 9:29 pm, променено общо 1 път.
mavashi - помощник
mavashi написа:
mavashi написа:
naskov написа:
тогава не трябва ли да намалим глидерите щото то майстора искaра 33950 w радиаторите Колега
rickk - специалист
Извинявам се ама не можах да се въздържа:
mavashi написа:
Здравейте някой може ли да ми каже какви са нормите за изчисление на необходимата мощност за отопление ? !
Ами този линк надявам се да ти свърши работа:
http://www.book.store.bg/p13886/metodik ... estva.html - прочиташ книгата и си готов (мисля, че има хора, който изучават това нещо 4 години или поне два семестъра за да им набият в главата тази формула).
mavashi написа:
майстора ми каза 35 кw котел ми достатъчен ......
Имаш няколко варианта:
1. Вярваш на майстора;
2. Намираш фирма която да ти сметне колко точно трябва да са радиаторите и мощността на котела (тук приемаш, че фирмата също няма да те излъже или подведе);
3. Сменяш майсторите, до тогава до като неговото мнение по отношение на въпросните мощности съвпада с твоето (тук приемаме че сте постигнали някакво съгласие и гореспоменатата формула вече няма значение)
Сега сериозно - мисля, че Naskov e прав - котел с Viadrus U22 5 секции ще ти свърши работа (ако изгаряш предимно дърва или въглища и дърва). Котел Viadrus U22 4 секции също ще ти свърши работа ако изгаряш само въглища.
mavashi написа:
naskov написа:
тогава не трябва ли да намалим глидерите щото искaра майстора 33950 w радиаторите Колега
Направо си смени майстора
Последна промяна от rickk на ср окт 29, 2014 10:41 pm, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
Сменяй го и - А бакълъм.
mavashi - помощник
rickk написа:
mavashi написа:
Здравейте някой може ли да ми каже какви са нормите за изчисление на необходимата мощност за отопление ? !
http://www.book.store.bg/p13886/metodik ... estva.html - прочиташ книгата и си готов (мисля, че има хора, който изучават това нещо 4 години или поне два семестъра за да им набият в главата тази формула).
mavashi написа:
Имаш няколко варианта:
1. Вярваш на майстора;
2. Намираш фирма която да ти сметне колко точно трябва да са радиаторите и мощността на котела (тук приемаш, че фирмата също няма да те излъже или подведе);
3. Сменяш майсторите, до тогава до като неговото мнение по отношение на въпросните мощности съвпада с твоите (тук приемаме че сте постигнали някакво съгласие и гореспоменатата формула вече няма значение)
Сега сериозно - мисля, че Naskov e прав - котел с Viadrus U22 5 секции ще ти свърши работа (ако изгаряш предимно дърва или въглища и дърва). Котел Viadrus U22 4 секции също ще ти свърши работа ако изгаряш само въглища.
mavashi написа:
naskov написа:
най хубаво да намеря нов майстор ако радиаторите са по големи от котела проблем ли е колега
rickk - специалист
mavashi написа:
най хубаво да намеря нов майстор ако радиаторите са по големи от котела проблем ли е колега
Тогава ще се сблъскаш с друг проблем - от много майстори по тази инсталация, кой ще отговаря дали тя ще работи или не. Защото при проблем всеки ще вземе да казва: "Това не съм го направил аз", "Нали ти казах, че така ще стане и няма да работи"..... и всякакви вариации на тези реплики.Като съвет - проведете един СЕРИОЗЕН разговор с този майстор и тогава решавай - смяната е лесна и винаги може да стане.
По принцип не трябва да има проблем с големи радиатори и по - малък котел.
saraneron - специалист
rickk написа:
mavashi написа:
mavashi написа:
Имаш няколко варианта:
1. Вярваш на майстора;
3. Сменяш майсторите, до тогава до като неговото мнение по отношение на въпросните мощности съвпада с твоето (тук приемаме че сте постигнали някакво съгласие и гореспоменатата формула вече няма значение)
mavashi написа:
naskov написа:
Внимание!
Продуктът е спрян от продажба и не се очакват нови наличности в близко бъдеще.Дай нещо, което да върши работа!
VLADO66 - майстор
Рабрали са че е тегаво и неефективно да се слага пелетна горелка на този котел и са го спрели. :)
alex_serviz - специалист
saraneron написа:
Внимание!
Продуктът е спрян от продажба и не се очакват нови наличности в близко бъдеще.Дай нещо, което да върши работа!
Еми напиши в чичко Гугъл "Изчисляване на отоплителен товар на сгради"!
Излизат още доста други места, от където може да се поръча.

Тема "Моля ви за формула за изчисляване на радиатори за отопление!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: