• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Stefan2000 - специалист
Това което мога да кажа по темата е, че ми се струва, че в двойното коминно тяло, присъединителният димовод към който си включен в момента е с доста малко сечение, като за камина. Ако не ти е проблем, пробвай да се включиш в централния димовод.
От скромния ми опит с камини, мога да кажа само, че винаги съм бил на последен етаж, с комин не по-висок от 5 м. и теглене винаги съм имал. Дори и с отворена камина, в стара кооперация с тухлен комин с малко сечение и неясно осаждяване. Ако камината ти е затворен тип, доколкото разбирам, не би трябвало да имаш никакъв проблем. Дори да има малки фуги покрай кюнците.
Така че насочи вниманието си към комина. Ако ти правеше номера само от време на време, бих казал, данеби някой под тебе да включва апиратор, но щом го прави при всяко палене.... :?
Като са идвали коминочистачи, успявали ли са да почистят и малкото включване към което си закачил кюнците в момента?
jabata - специалист
Според мене проблема е комплексен, но изцяло в комина. От една страна хоризонталните кюнци намаляват тягата, от другот процепите между кюнците също се губи малко тяга, и комбинирано с малко сечение на комина, или недостатъчна височина се получава това за което говориш. Имай на предвид, че вероятно комина е конструиран за печка, а камините искат по-добър комин отколкото една печка. Какво е сечението на комина, и да не се окаже че локалния димоход и най-вече включването към централния е задръстено. Навремето си спомням една камина с водна риза 20 KW включена към обикновен комин на печка, винаги си пушеше, докато накрая не увеличих височината на комина с още метър и половина, и всичко си тръгна като хората. Все пак да не забравяме че с височината на комина може да се компенсира по-малкото сечение, и имай на в предвид че сечението на комина трябва да е по-голямо отколкото присъединителния димоход.
profy - специалист
Stefan2000 написа:
Ако не ти е проблем, пробвай да се включиш в централния димовод.
За такива съвети даващите ги трябва да бъдат хващани и приковавани на мястото на престъплението поне един ден, за назидание. :x
След което на всеки да му се предпише лечебна клизма със солена вода два пъти на ден една седмица. :lol:
jabata - специалист
Аз мисля че е крайно време Бай-Ганьо да разбере че дори и апартамента да е негов, има общи части и с тях той неможе да се разполага така както иска. Тоест, той неможе да се включва ей така щото му е скимнало в общия димоход, или да си избива и монтира климатик, щото му е кеф. Иска се малко мисъл, включване към централен димоход, може да повлияе лошо на останалите живущи, а пък монтирането на климатик влияе на всички, най-малкото защото той издава шум, който безпокои останалите, отделно че създава вибрации предаващи се по цялата фасада, и повече или по-малко оказват негативен ефект.
VLADO66 - майстор
На последния етаж обикновенно се извежда комина в отделно тяло и не се включва в общия комин.
profy - специалист
Stefan2000 написа:
Ако не ти е проблем, пробвай да се включиш в централния димовод.
VLADO66 написа:
На последния етаж обикновенно се извежда комина в отделно тяло и не се включва в общия комин.
И какво пречи на дебила от последния етаж да се включи в общия комин ?
chapara - майстор
Каква е схемата като височина над покрива? При стари сгради доста от комините при земетресения и от ерозия са понижавани в годините-личен опит, на сградата в която живея са понижени с по метър, с решение на дом съвета(не се ползват).Ето това ако се е променило, няма да тегли:

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Последен етаж. Голяма печка, коминът и идва къс. Удължете го с метър, метър и малко кюнец, изолирайте с вата и фолио с тел, работа за 30-50лв за час за двама!
  • 1
  • 2

Тема "Постоянно пушеща камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: