Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
На котлето клапата към комина отворена ли е напълно? Също така, хубаво е комина да е изолиран добре-и горе, над покрива, най-вече. Друго се сещам, при неработещ котел, можеш ли да махнеш тръбата към комина, и да видиш дали ще има тяга, например запали свещ и виж пламъка, силно ли се накланя, гасне ли, или изобщо не реагира. Така може да изолираш проблема - дали е в комина, или е в котела, клапа отворена/затворена, или нещо подобно.
Последна промяна от kalin72 на чет ное 20, 2014 8:36 pm, променено общо 1 път.
Kostov79 - помощник
шоп написа:
Kostov79,
според мен ти сам си стигнал до двата начина да опиташ да подобриш тягата.

Според мен първо манхни шапката тип вентилатор

След това ако няма подобрение удължи с 1 м ( макар че 50 см над билото на съседният калкан е Ок)

Пишеш че котела не може да вдигне повече от 50 градуса. С какво гориво си и колко м3 отопляваш и какви са изолациите и дограмите.
Основно въглища,имам и донбаски и брикети,разпалвам с дърва (сухи от стария покрив) и после слагам въглищата като кубатура 200м3 около 80 кв/м Нямам изолация и дограмата ми е дървена.при тази му работа си подържа 22-23 градуса но сега си е топло още.проблема според мене е ,че не иска да се форсира да вдигне още градус поради слабата тяга.
Kostov79 - помощник
kalin72 написа:
На котлето клапата към комина отворена ли е напълно? Също така, хубаво е комина да е изолиран добре. Друго се сещам, при неработещ котел, можеш ли да махнеш тръбата към комина, и да видиш дали ще иам тяга, например зашали свещ и виж пламъка, силно ли се накланя, гасне ли, или изобщо не реагира. Така може да изолираш проблема - дали е в комина, или е в котела, клапа отворена/затворена, или нещо подбодно.
Клапата е напълно отворена,като запаля свещ на леко отворена вратичка и не реагира пламъка,утре ще пробвам като извадя гофрата дали ще реагира пламъка.
raddko123 - напреднал
какъв котел ,,колко киловата,,колко глидера топлиш :?: :?: :?: :?: :?:
kalin72 - майстор
Комина има ли ревизия? Виж дали е плътно затворена. И да, махни гофрето и пробвай така дали ше има добра тяга.
шоп - майстор
Kostov79,
12 метра сечение 17х17 с донбаски въглища и със суха дървения от стария покрив котела ти при добра тяга и отворена клапа трябва да има звук като горелка и да водата в системата да ври.

Определено имаш проблеми с тягата.

Махни щапката вентилатор
шоп - майстор
raddko123 написа:
какъв котел ,,колко киловата,,колко глидера топлиш :?: :?: :?: :?: :?:

колега вие четете ли?
написано е и модела и киловатите и квадратурата и кубатурата :?
Kostov79 - помощник
шоп написа:
Kostov79,
12 метра сечение 17х17 с донбаски въглища и със суха дървения от стария покрив котела ти при добра тяга и отворена клапа трябва да има звук като горелка и да водата в системата да ври.

Определено имаш проблеми с тягата.

Махни щапката вентилатор
Нямам шапка вентилатор -въпроса ми беше дали да купя за да подобри тягата или да удължавам още с около метър комина ?
Предполагам заради кооперацията в близост се получава слабата тяга.Утре ще снимам и ще кача снимка да стане по ясно.
kalin72 - майстор
Колега шоп, то и за шапката е писано, че няма, просто е чел и се чуди дали да слага, ама кво ся, вечер на ракийка понякога не виждаме кво е писано ;)
Без лоши чюфства :)
шоп - майстор
:-D
Извинявам се

ракия няма, има бира

Тема "Проблем с тяга на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: