• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
От тази вечер вече ще стоплим още една къща с комбинация 20 и от утре ако не излезе нещо започвам експерименти у нас. За сега без ламарина / пламъка се разпределя прекрасно / и за една седмица работа много по-малко пепел по стените на Бошчето отколкото преди за един ден и доста по ниски Тд.г. А и времето се позатопли. Определено за сега е по-добре.
alex_serviz - специалист
Тествай и с ламарината. Усещам, че ще те зарибиме и за слънчогледови пелети... :)
filmatoplo - майстор
Има и супер слънчогледови, но повече пепел си остава, иска дълбок пепелник.
n.ganev - майстор
А сега проби с ламарината. На първо четене се наложи да завиша малко въздуха, че в комина стана много студено и ще тръгнат катраните. За сега Тдг варира 110-125. Скоро ще измеря и с газанализатор /Дядо Мраз ми го донесе :yawinkle: - да ми е честит но го изпратих за профилактика /.
sorryn - помощник
filmatoplo написа:
Има и супер слънчогледови, но повече пепел си остава, иска дълбок пепелник.
Мдаа не е като дървесните да изхвърляш пепелника 1 път в седмицата , със слънчогледа е ежедневно , че по някой път се налага и да повториш... :) но за сега си е и по евтино.
batboby - напреднал
alex_serviz написа:
Тествай и с ламарината. Усещам, че ще те зарибиме и за слънчогледови пелети... :)
Намерих изгодно слънчогледови пелети, но проблема е че трябва да взема 7 тона. Ще ги разделя с един приятел. До сега не съм горил такива и ме е страх да не се набутам. Освен повечето пепел има ли други уловки и подводни камъни?
n.ganev - майстор
Корекция на настройките докато набараш най-оптималния режим.
milenskior - специалист
batboby написа:

Намерих изгодно слънчогледови пелети, но проблема е че трябва да взема 7 тона. Ще ги разделя с един приятел. До сега не съм горил такива и ме е страх да не се набутам. Освен повечето пепел има ли други уловки и подводни камъни?
Ако не е тайна на какви пари и от къде са пелетите?
Аз за другия сезон ще минавам на слънчогледови и ще ми трябват около 7 тона.
alex_serviz - специалист
batboby написа:
...Намерих изгодно слънчогледови пелети, но проблема е че трябва да взема 7 тона. Ще ги разделя с един приятел. До сега не съм горил такива и ме е страх да не се набутам. Освен повечето пепел има ли други уловки и подводни камъни?
Както казах и по телефона: по-честичко ще изхвърляш пепел ( много повече от дървесните ), когато си чистиш котела си почиствай и нагара от огнището ( натрупва се бая ) и от леглото на вътрешния шнек. Не е лошо от време на време да се почиства и оптичната двойка. Разхлабваш двете болтчета на вратичката отпред на огнището, от време на време я отваряш, и избутваш/изхвърляш натрупалата се пепел под огнището, след това я затваряш и затягаш болтчетата на ръка. По-ниско калорични са слънчогледовите пелети, но пък цената им е наполовина спрямо дървесните.
Аз бих взел първо няколко чувалчета за проба, след това вече голямото количество.
Иначе по нашия край слънчогледовите пелети са около 192 лв./тон. Предполагам, че и по другите райони цената не е много-по различна.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21

Тема "разход грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: