Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
Ами експериментираш с t4 докато стане запалването от първия път ! Филма пита ама отговор не получи,като прави втори опит за запалване /което казваш е успешно/ първата доза остава ли си на скарата или вентилатора при вентилирането успява да ги пръсне в пепелника,понеже ако остават и сипва още една това би значело че ти трябва t4 - 14 :idea:
zys - напреднал
Промених t4 на 13, засега два пъти си запали сама.Относно първата неизгоряла доза си я вентилира и си я изхвърля.Много благодаря на всички.Дано всичко да е наред.
n.ganev - майстор
Има и още нещо - Феролинцето си е финно и чете дори така да се каже "обратно напрежение" / е все пак съм си токчия / Обратна тяга и е възможно ако си притворил много клапата на комина или да не си чистил скоро същия да имаш пропушване.
filmatoplo - майстор
Ако клапата е притворена ще пуши при запалване особено с по голяма доза, 2секунди от т4 в същност е 8 секунди повече да пуща шнека при първоначално зареждане.
Аз като горих слънчогледови пелети освен, че вдигах t4 на 12 или 13 вдигах и t3 на 55. С тези настройки работеше от 1 до 3 дена(в зависимост от външната температура) без проблем с паленето докато не се събере много шлака на скарата. Та при около -8С чистех скарата всяка вечер, около 0С през вечер и т.н. и изгорих 1.5т без да имам проблеми с паленето. Ако се вдигне твърде много t4 е възможно да почни да пълни тръбата преди да изгори стартово количество, което може да доведе до "закеркенечване" на пелетите там и да ти се напълни меката връзка до някъде или до горе.
Здравейте!
9-та година сме с Фероли горелка и поредна година с едни и същи пелети. Не се сменяли настройките от минлата година, но този сезон.....Та драмата е следната - пали без проблем, работи си нормално, достига до зададената температура и се гаси. Но, след това изобщо не пали - дава А1 и край! Всичко е чисто и няма запушване. Дали някой има идея какво би трябвало да проверим/сменим, за да се оправим? Много благодаря предварително.
П.С. Ако ви трябват параметрите, ще мога да ги дам, като се върне съпругът, че не съм сигурна къде да гледам 8-[
filmatoplo - майстор
Съмнява ме,че горелката влезне ли в модулация след достигане на определена температура слиза на степен 1 и на тази степен губи пламък и дава грешката.Може да загуби пламък от по малкото количество пелети които пуска на степен 1 ,причина-прахоляк в шнека и на дъното на бункера.След изчистването им трябва да се запълни наново шнека като маркуча е изваден от горелката до пускането на 1-2 кг пелети.След това когато горелката се стартира наново ограничете я да работи само на степен 1 и я нагласете да работи стабилно чрез параметър Т07 .Фабрично параметъра е 15 ,ако някой го е направил на повече ще пуска по малко пелети.На степен 1 пламъка трябва да гори добре без да се крие в тръбата ,ако се крие -не достигат пелети.За начало това направете.
вт дек 08, 2020 3:45 pmfilmatoplo написа:
Съмнява ме,че горелката влезне ли в модулация след достигане на определена температура слиза на степен 1 и на тази степен губи пламък и дава грешката.Може да загуби пламък от по малкото количество пелети които пуска на степен 1 ,причина-прахоляк в шнека и на дъното на бункера.След изчистването им трябва да се запълни наново шнека като маркуча е изваден от горелката до пускането на 1-2 кг пелети.След това когато горелката се стартира наново ограничете я да работи само на степен 1 и я нагласете да работи стабилно чрез параметър Т07 .Фабрично параметъра е 15 ,ако някой го е направил на повече ще пуска по малко пелети.На степен 1 пламъка трябва да гори добре без да се крие в тръбата ,ако се крие -не достигат пелети.За начало това направете.
Сърдечно благодаря за отговора! Ей сега, като се върне ще пробваме и ще пиша!
вт дек 08, 2020 3:45 pmfilmatoplo написа:
Здравейте! Да докладвам какво се случва :) Т)§ беше на 25, сложихме го на 15 и един ден работи добре, снощи се беше запушила с неизгорели пелети, изчистихме - сутринта пак. Дали не трябва малко да го вдигнем? Или да регулираме пламъка по някакъв начин? Извинявам се, че нон-стоп питам, но никога не сме имали проблеми до сега..

Тема "ФЕРОЛИ ГРЕШКА АО1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: