• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20 - специалист
n.ganev написа:
Сподели с нас де [-o< .
Към кого се отнася ?
jabata - специалист
stilian20 написа:
Към кого се отнася ?
Ами към тебе. Сподели какви са разликите след махането на тухлите.
n.ganev - майстор
Не поясних тъй като видях, че се включих веднага.
stilian20 - специалист
Първия тунинг на котело който направих беше точно това да махна тухлите (те немогат да играят ролята на турболатор в тях потока е линеен)
преди тяхното махане Тдг беше 190с а след като ги изкъртих(с перфоратора) защото не бяха махани никога температурата падна на 120с.(без турболатори)
След премахването на тухлите следващото което направих е да си направя турболатори (два) и да преградя бункера за да стане пет ходов. Сега при работа на горелката на Р1-около 5киловата и темп. на водата 60с Тдг е 65с(измерване с термометър със сонда 100мм) при измерване с мултицет тои показва 72с.
При зададени 80с на горелка Тдг не надхвърля 95с по мултицет и 85 по термометъра (измерването е в процес на затопляне на водата от 60 до 80с)
n.ganev - майстор
А засичал ли си за колко време се достига зададената температура в единия и в другия случай и по колко време и на какви мощности?
stilian20 - специалист
n.ganev написа:
А засичал ли си за колко време се достига зададената температура в единия и в другия случай и по колко време и на какви мощности?
Не съм засичал време но температурата на водата се достига сравнително бързо(от 10 до 57с за около 45мин) но и радиаторите са ми малко още (една лира 140х60 два радиатора 1600х50 един 1800х40 см)тази година след ремонт на къщата ще има още четири радиатора.
Радиаторите са преоразмерени нарочно защото не живея там а ходя само от петък до неделя и искам бързо стопляне
на къщата.
filmatoplo - майстор
Колега не ми излиза този модел Дакон като го напиша в гугле.
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
http://www.555.bg/obiava/%D0%BF%D1%80%D ... D0%BB/csmv
stilian20 - специалист
filmatoplo написа:
котела е много стар 80-те но върши идеална работа а след малко шкурене ,шприц, металик и лак изглежда добре.

Зад котела съм направил пакет в който да скрия колектор, помпа, упс и старо компютърче.

Прикачен файл

20141202_00521721.jpg
borkata99 - специалист
Стиляне, привет.
И аз съм в Русе.
Как да се свържа с теб ? Тел. или mail. ?
Ползвам Dakon 24 + GP 25-IV и искам да питам някои неща, ако е удобно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

Тема "Котел дакон 24 горелка GP 20" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: