stilian20 написа:Към кого се отнася ?Ами към тебе. Сподели какви са разликите след махането на тухлите.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20
- специалист
258 мнения в "Котел дакон 24 горелка GP 20"
stilian20
- специалист
Първия тунинг на котело който направих беше точно това да махна тухлите (те немогат да играят ролята на турболатор в тях потока е линеен)
преди тяхното махане Тдг беше 190с а след като ги изкъртих(с перфоратора) защото не бяха махани никога температурата падна на 120с.(без турболатори)
След премахването на тухлите следващото което направих е да си направя турболатори (два) и да преградя бункера за да стане пет ходов. Сега при работа на горелката на Р1-около 5киловата и темп. на водата 60с Тдг е 65с(измерване с термометър със сонда 100мм) при измерване с мултицет тои показва 72с.
При зададени 80с на горелка Тдг не надхвърля 95с по мултицет и 85 по термометъра (измерването е в процес на затопляне на водата от 60 до 80с)
преди тяхното махане Тдг беше 190с а след като ги изкъртих(с перфоратора) защото не бяха махани никога температурата падна на 120с.(без турболатори)
След премахването на тухлите следващото което направих е да си направя турболатори (два) и да преградя бункера за да стане пет ходов. Сега при работа на горелката на Р1-около 5киловата и темп. на водата 60с Тдг е 65с(измерване с термометър със сонда 100мм) при измерване с мултицет тои показва 72с.
При зададени 80с на горелка Тдг не надхвърля 95с по мултицет и 85 по термометъра (измерването е в процес на затопляне на водата от 60 до 80с)
stilian20
- специалист
n.ganev написа:А засичал ли си за колко време се достига зададената температура в единия и в другия случай и по колко време и на какви мощности?Не съм засичал време но температурата на водата се достига сравнително бързо(от 10 до 57с за около 45мин) но и радиаторите са ми малко още (една лира 140х60 два радиатора 1600х50 един 1800х40 см)тази година след ремонт на къщата ще има още четири радиатора.
Радиаторите са преоразмерени нарочно защото не живея там а ходя само от петък до неделя и искам бързо стопляне
на къщата.
filmatoplo
- майстор
Колега не ми излиза този модел Дакон като го напиша в гугле.
kalin72
- майстор
filmatoplo написа:Колега не ми излиза този модел Дакон като го напиша в гугле.http://www.555.bg/obiava/%D0%BF%D1%80%D ... D0%BB/csmv
stilian20
- специалист
filmatoplo написа:Колега не ми излиза този модел Дакон като го напиша в гугле.котела е много стар 80-те но върши идеална работа а след малко шкурене ,шприц, металик и лак изглежда добре.
Зад котела съм направил пакет в който да скрия колектор, помпа, упс и старо компютърче.
Тема "Котел дакон 24 горелка GP 20" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература