Най - вълнуващия въпрос зимно време.
egomen66 - майстор
Филмчето е с идеята да покаже нагледно, какво е това чудо -(локално парно). И че , направата на такова нещо не е шега работа. НЕ е с цел да копирате от него. Нагледал съм се на парно(a) с печка ЧУДО , та до изграждане на парно за ядрена подводница. Това-НАПРАВИ СИ САМ за тези неща си е леко казано опасно.Трябват си и майстори-Аз не съм такъв. [-X
Чираче - майстор
Филмчето е сравнително добро, като за начална ориентация. Показва в общи линии кое как да се направи. Но има много грешки в изпълнението. Работено е хаотично, без визия за крайния резултат. Не виждам как тая камина ще отоплява цялата площ, без нужната автоматика.
iceheart - специалист
:-D Става за гледане.....
egomen66 - майстор
Последна промяна от egomen66 на чет дек 24, 2015 10:14 pm, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
egomen66 написа:
:arrow: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ciEabwQpGj4[/youtube]
Говорили сме го вече и трудно ще намеря подробните обяснения, но за мен разширителния съд надолу е грешно решение. При пробив в мембраната спира да работи, докато ако е нагоре - може да работи и без мембрана.
egomen66 - майстор
bulhomes2 написа:
egomen66 написа:
:arrow: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ciEabwQpGj4[/youtube]
Говорили сме го вече и трудно ще намеря подробните обяснения, но за мен разширителния съд надолу е грешно решение. При пробив в мембраната спира да работи, докато ако е нагоре - може да работи и без мембрана.
Опита си е опит.... =D> .Качих друго клипче. Идеята на клипчетата е , как трябва да се обезопасява една система за отопление. Принципната им работа... Весели празници :partyman:
egomen66 - майстор
Един интересен сайт... :partyman: Чертеж-чета и видео.... :-D

http://freeenergy.pp.ua/
bulhomes2 - майстор
Ще излезе, че съм егати песимиста, ама...

Преди години се бях запалил яко по термопомпите. Докато не срещнах реклама като тази на изградена термопомпена инсталация, ама баш си като за по учебник. 2 декара двор, изкопан на 1,5-2 метра и от веме на време такива дупки с допълнителни серпентини в тях. Имаше информация къде е, та открих собственика и му се обадих. Каза, че инвестицията му е била към 20 000 лв, в къщата от 300 кв.м. живеее само сина му в една стая и плаща по 500 лв за ток. И че никога не би го направил отново. Та мисълта ми е, че на клипа изглежда супер новаторско, но и факта, че вече десетина години не успява да се наложи показва, че не е кой знае какво.

ПП. Десетки пъти съм се опитвал да намеря пак тая реклама на термопомпа с координатите на собственика, защото неведнъж съм го цитирал, но не успявам. Допускам, че вече не съществува.
egomen66 - майстор
bulhomes2 написа:
Ще излезе, че съм егати песимиста, ама...

Преди години се бях запалил яко по термопомпите. Докато не срещнах реклама като тази на изградена термопомпена инсталация, ама баш си като за по учебник. 2 декара двор, изкопан на 1,5-2 метра и от веме на време такива дупки с допълнителни серпентини в тях. Имаше информация къде е, та открих собственика и му се обадих. Каза, че инвестицията му е била към 20 000 лв, в къщата от 300 кв.м. живеее само сина му в една стая и плаща по 500 лв за ток. И че никога не би го направил отново. Та мисълта ми е, че на клипа изглежда супер новаторско, но и факта, че вече десетина години не успява да се наложи показва, че не е кой знае какво.

ПП. Десетки пъти съм се опитвал да намеря пак тая реклама на термопомпа с координатите на собственика, защото неведнъж съм го цитирал, но не успявам. Допускам, че вече не съществува.
Идеята на клипчето , е предизвикване на коментари...За плюсовете и минусите , за този тип отоплително-охлаждаща инсталация. =D> :partyman:

Тема "Нещо много полезно......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: