• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
egomen66 - майстор
Въпроса ми не е свързан с видовете изолации. Идеята ми е как да избегна осезаемата циркулация на затопления въздух.Не съм искал да обидя никого , а ако сам го допуснал спрямо някого нека бъда извинен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Подовото отопление е с най-малко осезаема циркулация на въздух. Защото площта е голяма, а температурните разлики най-малки.
egomen66 - майстор
И аз харесвам водноподово отопление , но съм писал защо го изключвам като вариант.Все пак благодаря за това , че искаш да помогнеш. :supz:
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре направеното подово работи с температура на водата под 40*С и температура на пода под 28*С и не пречи на разширените вени
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
LazarGanev написа:
Добре направеното подово работи с температура на водата под 40*С и температура на пода под 28*С и не пречи на разширените вени
На дървен под не му се получава подово
Питах го, защо е против, обосновано, не не ме отрази човекът ...
egomen66 - майстор
То накрая сигурно това ще е решението , но засега ще изчакам с окончателното си решение .Подовете ще са то масивен паркет или дюшеме.Дано да се изкажат и други хора. ЗА СЕГА БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОЙТО СЕ ВКЛЮЧИХА. :prayer:
egomen66 - майстор
n-a писал съм в началото ,че имам проблеми с разширени вени на краката.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Нямаш много опции. Най-комфортно е с подово, но отпада заради дървеното подовото покритие.
Конвекторни или конвенционални радиатори - визуално не са твоята мебел.
Цокълни радиатори - прекрасни са, ако нямаш никакви мебели покрай стените
Въздуховоди в стените и таваните не са за нашите ширини, те са за къси меки зими
Само ще спомена кюмбе в средата на стаята, за да е пълна картинката
....
Chefo77 - майстор
egomen66 написа:
n-a писал съм в началото ,че имам проблеми с разширени вени на краката.
Писал си, чел си, казали са ти това-онова, но не съвсем всичко. Проблемът с разширените вени се задълбочава при висока температура на пода. Такава, каквато развиват масово електрическите - с реотани. Ти ще имаш ВОДНО подово под паркета, а там по спецификация е забранено температурата да надвишава 28-29 градуса, защото дървесината пресъхва и започваш да губиш във фугите монети, семки, телефони и дистанционни. :wink:
Така че - ако оразмериш правилно всичко, нито ще имаш проблем с паркета, нито ще се обострят разширените вени.
egomen66 - майстор
:supz: за кюмвето.Знам ,че нямам много опции затова търся помощ. #-o
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Въпрос към опитните хора във Форума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: