Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lov - майстор
Добре де толкова ли е сложно да напишеш.
Панели еди какви си
болер.....??????.
диференциален термометър.....??????
Помпата е ......??????
С какво е пълна системата антифриз пропилен-гликол или вода и я точиш всяка година.
През дена следил ли е някой до какви са показанията на температурите на панела и в бойлера.Поне 1-2 пъти по обяд в най голямото слънце.
Щото отново клоня към механичен проблем дори при тотално повреден термометър щеше да си на по висока температура нищо че помпата не спира.
шоп - майстор
Няма друго какво да е - повреден диф. терморегулатор ( 2 та датчика са негова съставна част) не ти ли изписва грешка? Моите диф. терморегулатори са по 44 лв, но ако има повреден сензор или лош контакт показва дори в кой сензор е проблема :-D

постоянната циркулация води до загуби в трасето и до нисък добив
to6o4033 - напреднал
lov написа:
Панели еди какви си
болер.....??????.
Помпата е ......??????
С какво е пълна системата антифриз пропилен-гликол или вода и я точиш всяка година.
През дена следил ли е някой до какви са показанията на температурите на панела и в бойлера.Поне 1-2 пъти по обяд в най голямото слънце.
Щото отново клоня към механичен проблем дори при тотално повреден термометър щеше да си на по висока температура нищо че помпата не спира.
Колектора е селективен 2.8 м/2, бойлер 130л., датчик DT-3, помпа WILO-84w, системата е с антифриз, температура около обяд 57 градуса и на вода и на панел.
LazarGanev - "Велик майстор"
to6o4033 написа:
saraneron написа:
Обезвъздушаване!
Възможно ли е да е повреда в сензора който е на бойлера защото другият който е на панела си отчита.
За 8 години експлоатация не си ли разбрал, че като натиснеш левия бутон можеш да видиш колко е температурата в бойлера? Натискаш го в виждаш, сравняваш с температурата на панела - трябва да имат разлика 15-20*С, пиши как е при теб. Като натиснеш десния бутон каква цифра се изписва на дисплея?
шоп - майстор
to6o4033 написа:
lov написа:
Панели еди какви си
болер.....??????.
Помпата е ......??????
Колектора е селективен 2.8 м/2, бойлер 130л., датчик DT-3, помпа WILO-84w, системата е с антифриз, температура около обяд 57 градуса и на вода и на панел.
Човека написа 57 градуса " и на вода и на панел"
няма делта Т помпата върти постоянно и температурите са изравнени.
Те са изравнени реално, но какво е заданието? Дали някой може да зададе дТ=0? Аз не вярвам, ощем повече щом досега не е имало проблеми. Или някой е променил настройките, или контролерът с дал фира. Нека да поправи настройките и утре да пише.
шоп - майстор
Според мен контролера е дал фира, аз поне не знам да има диф. терморегулатор с делта Т 0 ?!
релето му се е скапало!
Аз пък доколкото разбирам питащия не знае как се индицира на дисплея температурата в бойлера и я мери по вградения му термометър, който е много неточен. Може и да съм недорабрал. Искам да каже какво дТ е зададено и какви са показанията на двата датчика по време на работа, защото контролерът сравнява двата датчика, а не ползва данни от външен термометър
Andri01 - майстор
Виж инструкцията на контролера/ както каза Лазар/ ,а също така виж дали помпата не върти вода и въздух! Тогава няма да работи на 100%.
шоп - майстор
Инстръкцията на контролера е фасулска. Делта Т се настройва от 2 до 20 градуса
НЯМА как да изравни двете темперарури ако е читав

Ако има въздух в системата той се чува в помпата.

Тема "Помпата върти постоянно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: