• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fiester - напреднал
Благодаря на всички за отговорите! Лошото е, че ще постои още 2-3 седмици на сухо, пък след туй, ще се правя на майстор...
bilko - помощник
Christo написа:
Не знам при вас как е, но в нашата вода има много въздух. След като напълня инсталацията, после цяла седмица изпускам по малко насъбралият се въздух от най-високата точка...Празня системата само в краен случай. Ако има железни части, със сигурност на въздуха ще ръждясат и после ще има боклуци по филтрите на помпите. Около помпите и вентилите е добре да се предвидят сферични кранове, така че при евентуален ремонт да не се източва всичката вода.
При мен е почти същото-навсякъде по радиаторите няма въздух,при бойлера също-той е най-високо.При камината обаче от обезвъздушителя през два-три дена изкарвам въздух.
filmatoplo - майстор
:) Нормално , и моята камина образува въздух , физичен процес -сложи тенджера с вода на котлона и гледай как от нищото по стените на тенджерата излизат малки балончета :wink: .Важното е този въздух да излезе от някъде -по тръби към разширителен съд или към обезвъздушител , било той и ръчен -аз по навик си пускам въздуха на 2-3 дни , и хич на не го вадя пак осещам как изшумява и заминава някъде по инсталацията докато най накрая намери съда .
filmatoplo - майстор
:) Нормално , и моята камина образува въздух , физичен процес -сложи тенджера с вода на котлона и гледай как от нищото по стените на тенджерата излизат малки балончета :wink: .Важното е този въздух да излезе от някъде -по тръби към разширителен съд или към обезвъздушител , било той и ръчен -аз по навик си пускам въздуха на 2-3 дни , и хич на не го вадя пак осещам как изшумява и заминава някъде по инсталацията докато най накрая намери съда .
solar_entusiast - специалист
На малките балончета по тенджерата май им се вика парни мехури. :wink:
А една свестно направена инсталация се обезвъздушава еднократно и не е нужно да се прави всеки ден, седмица или месец.
А за да се отдели въздуха съдържащ се във водата трябва да се получи вакуум което в една отоплителна система е трудно да стане.
И това последното го знае всяко хлапе завършило седми клас.
  • 1
  • 2

Тема "стартиране на циркулационна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: