Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
Тия 25С мисля са непостижими за конвектор 1.5кВ (те не са за зиморничави хора). Пък как си стоял на 27С и нагоре не знам, на мен зимата ми е хубаво да съм облечен, а не да ходя по тениска. А по въпроса колко са икономични - точно толкова колкото и другите ел. отоплители (без да визирам термопомпите).
Christo - майстор
1.5KW по 8 часа дневно по почти 13 ст. на KW/h (цена дневна енергия на ЧЕЗ), по 30 дни=46,80. Плюс разните му измислени такси, 50лева кръгло. Там някъде ще е сметката. Зависи каква е големината на стаята и как е изолирана, но няма да са тропически жеги с киловат и половина.
miroki - майстор
Дневната тарифа от много години е 18 ст. на кв. С всичките и такси. Сега може и повече да е, от 3-4 не съм смятал.
Нощната бе 12 ст. сега не знам колко е.
Който е свикнал на дърва, обичайно трепери на ток.
filmatoplo - майстор
Шурето миналата зима беше с 2 броя елконвектори , температура в стаите повече от 21 гр не можа да вдигне , сметките не бяха мн големи , нещо от порядъка на 200 -250 лв :? , нама изолация с много стара дървена дограма .По цял ден са на работа -главно следобед се усилват , но децата им са големи и учат другаде .Тя и зимата бе мека де -иначе ще замръзне къщата :wink: , иска изолация за толкова слаби конвектори 1,5 -2 киловата .
sasi4 - специалист
Благодаря на всички, все пак ще се консултирам с още някой преди да закупя ! :yawinkle:
miroki - майстор
По добре някой евтин климатик (има и по около 300лв), но само при положение, че движението на въздуха не ви пречи. Ако има алергични...
Имаше едни конвектори с никуленови влакна, не знам има ли ги още, бяха добри.
Ако се гонят високи градуси конвектора няма да изключва. Не знам дали няма да се получи сходно с на елва. Тя поне грее директно и инфрачервено дори.
Christo - майстор
Като видях колегата че ме е коригирал за цената, реших да ида на сайта на ЧЕЗ. Имат калкулатор, пишеш си киловатите, дали дневна, дали нощна и тн.
И какво излезе? Тя цената пак малко над 45 лева, както я бях сметнал, ама като се добавят измислените неща става 74 лева и стотинки :shock: Баси мошениците!
шоп - майстор
sasi4 написа:
С печката на дърва не съм давал да падне под 27 градуса, понякога когато и сложа повече дърва е стигало до 30-32 ама вече става много жега. Искам поне 25 градуса това е нормално.
Четох няколко пъти темата и направо се обърках:-)

Как при най-студено време навън, вътре в апартамената без отопление не пада под 20 градуса?!

Аз си мислех, че моите средни южни апартаменти с 5 камерен саламандър и 10 см ESP са добре изолирани, като температурата без отопление в имота не пада под 14 градуса при външни -20 градуса!

Мислех си, че мойта жена е змия и иска 26-27 градуса макс, но като прочетох 30-32 градуса направо благодарих на бога за късмета ми:-)

miroki, стана ми интересно, къде са тези климатици по около 300 лева, които биха топлили стая 18м2???

По същество...разхода ще е около 30-50 лв на месец. Толкова ще е разхода и с вентилаторна печкая, със супер скъп конвектор или с каквото и да е отопление на ел. енергия ( без климати и ТП)
miroki - майстор
Преди няколко години имаше на промоция САНГ 12 ка в Метро. Аз го взех от там. Дори на мен ми излезе под 300лв защото го взех с фактура за фирмата приспаднах половината ДДС. Интересното е, че го цопнах на къщата и като супер неизвестна марка за мен, го зарязах без профилактика 3-4 години. Тази му направих. Той пък излезе не толкова кекав, колкото мислех.
шоп - майстор
Не съм виждал ИНВЕРТОРЕН климатик за 300лв и под 300лева

Ако има такъв инвертор, това е най добрият вариант спрямо конвектор за 150-200лв и КОП 1

Тема "Колко са икономични конвекторите ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: