Тия 25С мисля са непостижими за конвектор 1.5кВ (те не са за зиморничави хора). Пък как си стоял на 27С и нагоре не знам, на мен зимата ми е хубаво да съм облечен, а не да ходя по тениска. А по въпроса колко са икономични - точно толкова колкото и другите ел. отоплители (без да визирам термопомпите).
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius
- майстор
49 мнения в "Колко са икономични конвекторите ?"
Christo
- майстор
1.5KW по 8 часа дневно по почти 13 ст. на KW/h (цена дневна енергия на ЧЕЗ), по 30 дни=46,80. Плюс разните му измислени такси, 50лева кръгло. Там някъде ще е сметката. Зависи каква е големината на стаята и как е изолирана, но няма да са тропически жеги с киловат и половина.
filmatoplo
- майстор
Шурето миналата зима беше с 2 броя елконвектори , температура в стаите повече от 21 гр не можа да вдигне , сметките не бяха мн големи , нещо от порядъка на 200 -250 лв
, нама изолация с много стара дървена дограма .По цял ден са на работа -главно следобед се усилват , но децата им са големи и учат другаде .Тя и зимата бе мека де -иначе ще замръзне къщата
, иска изолация за толкова слаби конвектори 1,5 -2 киловата .

miroki
- майстор
По добре някой евтин климатик (има и по около 300лв), но само при положение, че движението на въздуха не ви пречи. Ако има алергични...
Имаше едни конвектори с никуленови влакна, не знам има ли ги още, бяха добри.
Ако се гонят високи градуси конвектора няма да изключва. Не знам дали няма да се получи сходно с на елва. Тя поне грее директно и инфрачервено дори.
Имаше едни конвектори с никуленови влакна, не знам има ли ги още, бяха добри.
Ако се гонят високи градуси конвектора няма да изключва. Не знам дали няма да се получи сходно с на елва. Тя поне грее директно и инфрачервено дори.
Christo
- майстор
Като видях колегата че ме е коригирал за цената, реших да ида на сайта на ЧЕЗ. Имат калкулатор, пишеш си киловатите, дали дневна, дали нощна и тн.
И какво излезе? Тя цената пак малко над 45 лева, както я бях сметнал, ама като се добавят измислените неща става 74 лева и стотинки
Баси мошениците!
И какво излезе? Тя цената пак малко над 45 лева, както я бях сметнал, ама като се добавят измислените неща става 74 лева и стотинки

шоп
- майстор
sasi4 написа:С печката на дърва не съм давал да падне под 27 градуса, понякога когато и сложа повече дърва е стигало до 30-32 ама вече става много жега. Искам поне 25 градуса това е нормално.Четох няколко пъти темата и направо се обърках:-)
Как при най-студено време навън, вътре в апартамената без отопление не пада под 20 градуса?!
Аз си мислех, че моите средни южни апартаменти с 5 камерен саламандър и 10 см ESP са добре изолирани, като температурата без отопление в имота не пада под 14 градуса при външни -20 градуса!
Мислех си, че мойта жена е змия и иска 26-27 градуса макс, но като прочетох 30-32 градуса направо благодарих на бога за късмета ми:-)
miroki, стана ми интересно, къде са тези климатици по около 300 лева, които биха топлили стая 18м2???
По същество...разхода ще е около 30-50 лв на месец. Толкова ще е разхода и с вентилаторна печкая, със супер скъп конвектор или с каквото и да е отопление на ел. енергия ( без климати и ТП)
miroki
- майстор
Преди няколко години имаше на промоция САНГ 12 ка в Метро. Аз го взех от там. Дори на мен ми излезе под 300лв защото го взех с фактура за фирмата приспаднах половината ДДС. Интересното е, че го цопнах на къщата и като супер неизвестна марка за мен, го зарязах без профилактика 3-4 години. Тази му направих. Той пък излезе не толкова кекав, колкото мислех.
Тема "Колко са икономични конвекторите ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература