• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
solar_entusiast написа:
Аз лично бих преместил радиатора в хола от вътрешната стена на тази под прозореца.
Това не е прозорец, а е остъкление на тераса.
LazarGanev написа:
Този ППР изобщо няма място в булото на камината - там само метални тръби и никакви обезвъздушители. Пък и за какви автоматични обезвъздушители говорим при отворена система? :cool:
ППР ще бъде изолирани.
Благодаря за обяснението относно обезвъздушителя.
king82 написа:
Според мен, трябва да има кран между филтъра и студения колектор. Така че, да може да се обслужва, също и помпата.
Колектора е с кранчета.
filmatoplo написа:
Ако това заработи и затопли без проблеми -публично признавам акълията , коментар по инсталацията не мога да давам -дано акълията знае какво прави че да не гръмне .
:shock: :shock: :?
solar_entusiast - специалист
krasimir1989 написа:
Тогава пред остъклението на терасата, иначе просто е излишен.
Ако нямаш радиатор пред остъклението през студените месеци като минеш покрай него ще измръзнеш.
И ако имаш малки деца в къщи могат и да настинат, дори в стаята да е 30 градуса.
solar_entusiast - специалист
krasimir1989 написа:
Тогава пред остъклението на терасата (може и леко в страни от него), иначе просто е излишен.
Ако нямаш радиатор пред остъклението през студените месеци като минеш покрай него ще измръзнеш.
И ако имаш малки деца в къщи могат и да настинат, дори в стаята да е 30 градуса.
Решихме да преместим РС точно преди колектора, така между него и камерата няма да има никакви кранове.

Въпроса ми си остава: Да остане ли на топлата вода или да го преместим на студената преди помпата? (снимката е прикачена)

Дали този термостат е които търся "DGT-2 Дигитален термостат", а именно да бъде капилярен, да играе ролята и на термометър и да може да се монтира на облицовката на камината?

- Вентилатор за топлия въздух от булото на камината. :?:

Прикачен файл

връзки.jpg
РС
връзки.jpg (81.21 KиБ) Видяна 1324 пъти
шоп - майстор
Не си затруднявай живота да преправяш нищо. Просто махни врътката на крана за РС. Ще си стои вечно отворено.

Относно вентилатора: за въздушните ми слънчеви отопление ползвам такива вентилатори. До 150 градуса работна температура имат. Безпроблемни са.

Прикачен файл

SAM_7331.JPG
шоп написа:
Не си затруднявай живота да преправяш нищо. Просто махни врътката на крана за РС. Ще си стои вечно отворено.

Относно вентилатора: за въздушните ми слънчеви отопление ползвам такива вентилатори. До 150 градуса работна температура имат. Безпроблемни са.
Благодаря за информацията. :)
  • 1
  • 2

Тема "Локално парно с камера за вграждане - въпроси." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: