• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nautilus33 - майстор
Ами, и аз си мислех за пелетна камина, но като гледам цените, нещо май няма да стане. Иначе знам, че с тях е много по-чисто.
По принцип, ако някога се замени с пелетна камина/котле, ще трябва ли да се преравя нещо по инсталацията като тръби, редиатори и т.н.?
jabata - специалист
Не, нищо няма смисъл да се преправя. Просто връзваш камината към сегашните връзки. Е разбира се, самите тръби изходяща/входяща вода трябва да се напаснат към камината, защото едва ли изводи местоположение и т.н. са 1:1 с котела, но това се подразбира.
Цецо - специалист
Ще ти дам идея,която е осъществена в моя панелен апартамент.Котела ми е разположен на мястото на вградения гардероб до входната врата в коридора.
filmatoplo - майстор
Това е интересно :? :) , какво е котлето че може да седи и работи в коридора в апартамент .
fearlessss8 - специалист
Викаш коминочистач , изчиства ти комина и слагаш тая система в гараж.Ако става дума за апартамент купувай по един климатик Mitsubishi от 2000лв.
Цецо - специалист
Котела е във вградения гардероб.Кюнците преминават през една стена / на банята / и влизат в комина на кухнята / едната стена на който е откъм банята /.
filmatoplo - майстор
:) Марката на котлето ме интересува каква е , значи в добро щом работи без да пуши , и няма страшно от пожар .
jabata - специалист
fearlessss8 написа:
Викаш коминочистач , изчиства ти комина и слагаш тая система в гараж.Ако става дума за апартамент купувай по един климатик Mitsubishi от 2000лв.
Това мнение ми се вижда не на място. Човека пита за котел, а ти му рекламираш климатици за 2000 лева. Ами ако има 3 стаи, това означават 6000 за климатици, които в някой райони едва издържат 4 години заради честите спиранията на тока, и минусовите температури.
Ако може да си позволи такива пари, то ще може и всякакво друго отопление. Ако обичаш не рекламирай климатици, защото освен мицубиши има и други марки :-D

А що се отнася до котлето в хола, ще ми е много чудно какво ще е, и каква му е марката. Защото повечето котлета които съм виждал, и перфектен комин да имат си пушляват по-малко още повече при дозареждане.
ediv - специалист
Ако има възможност свапи котела в мазето там където е ревизионният отвор, включи изгорелите газове директно към него, тръбите -топла и обратна вода прикарай през комина до жилището.Правено е и се получава при достатъчно ширико коминно тяло.
  • 1
  • 2

Тема "Преместване на парното котле?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: