Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Горелка Грейко рб20 , точно на такова котле съм я монтирал , топли 120 квадрата площ .
Цецо - специалист
Като се замисля , като че ли за такава малка отопляема площ по-удачно е камина на пелети , а не котел.Като марка и мощност какъв съвет ще дадете.
filmatoplo - майстор
:) Ти си мениш желанието постоянно .
Цецо - специалист
Искам да взема най-правилното решение и да не допусна грешка.Имам и достатъчно време за преустройство , до следващия зимен сезон.
jabata - специалист
Ами аз още в самото начало те насочих натам. За такава малка площ, наистина по-добре камина на пелети, още повече че ще е в апартамент.
Пресметни си, какво що колко и си избери. Има и български BurnIt (доколко са Български македонски незнам) BiSolid, а има и много италиянски. Като разбира се, и ценовата категория варира в много широки граници.
Цецо - специалист
Вече разглеждам саитове за камини.Най-изгодни като цени са Burnit и Diplomat.Коя от двете марки е за предпочитане.
jabata - специалист
Ами и върху двете марки нямам преки наблюдения. Но гледай да е някой която обслужването да е добро, а не от хора които виждат пелети едва днес. И също да има документация като хората.
Като чета във форума мнения за BurnIt, как всеки търси документация, и как всеки се оплаква от лошо обслужване, аз лично не бих си взел такова.
За Дипломат навремето като знам какви им бяха бойлерите.... А и като ги знам че Дипломат са само едни прекупвачи, които си слагат марката, а поръчват в Турция, Китай, Тайван, и т.н. не ми се мисли. Сигурно от камините излизат едни малки китайчета :-D
В този ценови клас са и Прити. Те също от близо 1 година имат камина на пелети, както за вграждане, така и открита.
Но понеже има много електроника в тези продукти, каквото и да е, гледай да има добра документация а не както при BurnIt преведена с Google. и също така обслужването да е на ниво, за да не останеш през зимата на студено, заради нечие недоглеждане.
filmatoplo - майстор
Старото котле на Фероли .По новите са оранджави модел SFL i SF .

Тема "Котел за 76 м2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: