• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Някой неща ги проверете в интернет , има информация за оригинални нафтови горелки , както устройството -так и за параметри на вентилатори , литра в час на дюзи и др , чак пък толкова има фирми които продават горелки може да се консултирате за някой данни с продавач консултанта -от рода на разход мощност и др .Абе всичко имах от един стар метеор ама къде ги дянах :? :) .В казармата поддържах за известно време парното -120 киловатоф котел от тези кръглите с димогарните тръби с нафтова горелка , не помня ама май на дюзата пишеше 20 литра на час ще да е било :? .
ktch_1964 - специалист
Андро, не знам колко ти е дълбок джоба, но отоплението с нафта е много скъпо но всичко е въпрос на доходи.
Ако си мислиш , че по този начин можеш да гориш отработено масло,не става , дори нормална нафтова горелка
не може да гори отработено масло.
шоп - майстор
:weedman:

къде е Киро на кирия?
нафта скъпа, помпата има нужда от ел.енергия и то не малка... Амортизация...

ако ще да е нафта или по-добре масло има стотици евтин и безотказни системи. Че нафтовите печки едно време да нямаха помпи и горелки?!
andro440 - майстор
бързо започнахте да ме разубеждавате , искам да споделя следното : ще горя олио ...помпа от всеки дизелов автомобил би била подходяща ,като и се свържат всичките тръби заедно ! ще има една Дюза ! Електроника за запалване и контрол ,ще си ги измисля сам ! Такава горелак ми се налага ,защото през деня няма никой в къщата -вечер ще си горя домбаз . идеята ми е да паля горелката с мобилния телефон в определено време ,малко преди да се прибера . и ако като разход ме устроии ,да премина изцяло на такова гориво . Естествено ,че няма да горя ,горяло масло -то не гори !
filmatoplo - майстор
Аз не съм разубеждавал :) , запалването знам за нафтата е от високоволтова дъга между 2 електрода , не се пали с нагревател или свещ за автомобил .Не е трудно ,само да се синхронизира всичко , че забави ли се запалването и се набере много мъгла в котела и се запали по късно ще прозвучи гръм .Управление си трябва -за да регистрира неуспешните запалвания , и да прекрати подаване на мъгата от дюзата , да следва продухване за извесвтно време и втори опит .
ktch_1964 - специалист
От 6 години се отоплявам на старо олио с нафтова горелка каато съм я тунинговал за да може да работи на олио.
За да стане трябва дюзата да е подгрята до около 120гр. ,след помпата олиото също се подгрява до тази температура и
се подава на дюзата. Така подгрято то става с вискозитета на нафтата и се пали без проблем от волтовата дъга.
Ако си добре с руския прочети по техните форуми много хора се топлят на старо масло и са напред с мтериала , довели
са технологията за изгаряне на старо масло до съвършенство.
andro440 - майстор
Благодаря ви колеги ,тази зима ще изкарам на въглища /купил съм ги и са факт / а през студените зимни дни ,ще си разработвам /проектче /за горелка .Имам някакъв поглед върху нещата и идеи,които ще споделям .Единственото нещо ,което ме спира е времето,което нямам .през деня работя -вечер /изморен/не съм в кондиция да правя проекти ..надявам се когато се застуди и остана без работа ,поне за седмица време, да нахвърлям проект и да реализирам една горелка ,пък ,каквото стане ,,ще е проба с научна цел .
Благодаря ви за полезните отговори и съвети!
andro440 - майстор
преди 20 години ми се наложи да ремонтирам една пароструйка ,която беше ръчна изработка . Технологията беше сходна . Нафтова помпа и горелка с фото резистор ,който следи дали има пламък . Работеше безотказно с някакви германиеви транзистори /руски / беше изпълнена електрониката . палеше се от два електрода забити пред самата дюза -нямам спомен какво беше запалването за искра ,проблема беше в замърсения фото резистор от сажди -
ktch_1964 - специалист
Разгледай горелката на "БАБИНКТОН" ,лесна е за изработка и гори перфектно олиото.
filip_n - специалист
Скъпо скъпо ама ако и колата ти е дизелова и си поръчваш от нафтата за отопление на лев за литър може отоплението да ти стъпи по скъпо от пелетите (но не много) но за сметка на това ще имаш голяма икономия при колата :D за мен този вариант ме спряха труднисти при зареждане на резервоарите с нафта просто нямам добър достъп за цистерна ...
  • 1
  • 2

Тема "Дизелова Горелка за Виадрус !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: