Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
Горните мнения написах ,защото подобно ми се е случвало в в определени условия при мен с моят котел...при други условия нещата са различни.Нека си подмени човека всички уплътнения на целият котел-продават ги при нас на метър и да докладва резултатът...Ако не от уплътненията да си продава котела,защото му е мн.мощен и да си купува друг .....
Последна промяна от lz2skt на чет дек 10, 2015 12:46 pm, променено общо 1 път.
lz2skt - специалист
Абе я направо един буфер да му сложи....
kalin72 - майстор
vrangelov написа:
Според мен проблемът не е в уплътненията, а в големината(мощността) на котела.
Нямам Dakon Dor(Bosch Solid 2000 или Junkers Supraclass K) и говоря наизуст...
имам проблем с котела Dakon DOR 45D (7-8 годишен - без проблем до сега)
Тц, май не е от това, че му е голям :-D
vrangelov - специалист
kalin72 написа:
Тц, май не е от това, че му е голям :-D
Може и да не е това. Но замисли се, че котелът е 45kW. Такъв котел би могъл да захрани спокойно отопляема площ от 300 до 600 кв.м. Освен това колегата споделя, че:
droper написа:
...Терморегулатора е нагласен на 60 града....
Което значи, че се опитва да го държи на минимална мощност.

lz2skt написа:
Абе я направо един буфер да му сложи....
Може и пелетна горелка да му сложи, но този път с подходяща мощност.

Поздрави
droper - напреднал
Котелът знам че е голям, но е предвиден да згрее
два етажа всеки по 108кв.м.
таван (пак 108кв.м.)
Кухня + баня + тоалетна около 50кв.м.
магазин 50кв.м. и гараж около 20кв.м.
Общо разгънатата площ идва около 450квадрата.

Друг е въпроса, че в момента греем само двата етажа, магазина и кухнята... Но пак идва сборно около 300квадрата.

А терморегулатора ми е със сечение от 40 до 90 градуса и го държа на 60 - Държа го на 60 защото бях чел че тези котли са за дърва и по-високата температура криви таралежките. - И реално тези таралежки се кривят де, сменях ги преди 3-4 години... Колко пъти забравям котела отворен... :)
fbr - майстор
droper написа:
защото бях чел че тези котли са за дърва и по-високата температура криви таралежките.)
Ей това за сефте го чувам. Че Дакона бил за дърва, и че имало таралежки в играта.
fbr написа:
droper написа:
защото бях чел че тези котли са за дърва и по-високата температура криви таралежките.)
Ей това за сефте го чувам. Че Дакона бил за дърва, и че имало таралежки в играта.
''DAKON DOR 45 D е водогреен котел за отопление на големи фамилни жилища и други подобни обекти. Основното гориво е дърво и дървесни отпадъци. В котела могат да се изгарят брикети, кокс, въглища''
Че и таралежи има вътре , околко четири на брой , ма за по сигурно не е лошо да се провери , просто за потвърждение на слуховете.
По точно са три ежовските подвижни скари , но ако броим и сгъваемата предна ,стават четири.
n.ganev - майстор
Трифон П.Трифонов, Внимавай, че тази година тягата е силна и това го усещат ползвателите на климатици и много ще страдаш с избора си на подобен котел - ама то само тази година Баси дето всички плачат, че им връща пушек при запалване / от утре нещата се променят, че иде сняг / :yawinkle: .
droper - напреднал
http://dilyprokotle.liduska.cz/106-thic ... 25-45d.jpg - на това викам таралежки. Има изведена ръчка от котела, свързана с тях. Като я раздвижиш таралежките започват и те да движат и згурта пада в пепелника.

За брикет няма проблеми, но донбас примерно... Прави таралежките на макарони. Деформират се и зъбците опират един в друг. После колкото да мъчиш ръчката неще да мръдне...

И пак казвам - изкривих ги една година, когато забравих да затворя вратата на котела. Може би и с донбас ще може - при правилна експлоатация.
igt - специалист
Монтирай си защита от прегряване.
Не е чак толкова скъпа. Не съм запознат с цената на "таралежките", но поне няма да се налага да ги сменяш и ще си ползваш донбас наволя.
Аз ползвам Виадрус У26 и баща ми често забравяше така вратата отворена и съответно миеше мазето, но котела не мръдна.

Тема "Котел DAKON DOR 45D - не спира да вдига температура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: