Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Sbol написа:
... а дървата , които закупих тази година са с голям процент влажност.
Като се разпали, ползвам въглища. Много по-малко слугуване, по-дълго горене, по-висока температура и по-ниска цена
Sbol - напреднал
С въглищата правя и аз същото,че с тия мокри дърва съм за на никъде. :)
Водната риза я залепих и незнам до кога ще
издържи и сигурно ще ми се наложи да купувам нещо,но още съм в размисли какво да е. :?:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не разбирам много от водни ризи и да попитам. Нещо като двойна стена на камерата ли е?
Откъде потече?
Sbol - напреднал
Водната риза е от ляво, дясно и отзад на буквата П, направена от две ламарини 4мм добре заварени в крайщата, най- просто казано.При мен протече в десния заден ъгал, кадето огъня го е бил. Сега очаквам да
протече в левия ъгал, даже мисля ,че е протекло защото при 60-65с има леко припукване в системата в следствие на засмукан въздух.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Предположих, че огънят нагрява директно ризата. Въглищата вдигат твърде висока температура. Според мен въглища бива да се горят само в камера от чугун или керамика.
Колко струва тази ти риза? Една година не е имала проблем?
Sbol - напреднал
Камината я ползвам 11години, като цяло съм много доволен .Същата камина в момента струва 630лв. Проблема е,че още се чудя имам двама колеги които минаха на котлета на пелети и са доволни, твърдят ,че им е същия разход като на твърдо гориво. Определено се зарибих, ако е истина това което казват. :?
miroki - майстор
Преди време бяха по 50 лв. Но как се сменя идея нямам. Продаваха се уж за печки без такава.
Sbol - напреднал
При мен няма как да се подмени,освен да се сгънат нови ламарини и старите да се изрежат, но го изключвам като вариант защото е мн.студено и ще отнеме време.Немога да остана без отопление за това се ориентирам към нещо ново.
Няма ли някой с камина на пелети да изкаже мнение?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Щом колегите така казват, може би наистина са компютри, а не компоти
Мразя зимата да се правят такива неща.
За колко веме ще подмениш ?
Sbol - напреднал
За 20мин. мога да я подменя с нова, два холендъра са.

Тема "Камина с водна риза на пелети или на дърва?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: