• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами аз съм ти казал на готово помпата, дори и още 5 радиатора да имаш. Това е най-евтината помпа на Грундфос в момента и за теб е достатъчна, но ако искаш да се научиш да смяташ хидравлични съпротивления, няма как да ти обясня и да го научиш толкова лесно. Моя съвет е също да не пипаш инсталацията, а помпата да я вържеш на байпас. Само бих направил системата затворена. Пък колко са надеждни тръбите с алум вложка не ми се спори. За чистото - нали няма да пиеш от тая вода? При затворена система ще ръждясват по-малко.
kalin72 - майстор
Абе относно тия тръби с алуминиева вложка, я да каже човека за кои точно тръби става въпрос - за ППР тръбите с вложка, или за гъвкавите бели тръби с металните фитинги? Щото много хора казват и на двата вида тръби "с алуминиева вложка"...
Е, кой ползва вече ППР с ал. вложка, като има стъклофибърни? Предполагам става дума за Pex-Al-Pex
kalin72 - майстор
LazarGanev написа:
Е, кой ползва вече ППР с ал. вложка, като има стъклофибърни? Предполагам става дума за Pex-Al-Pex
Наименованието е останало, не че някой ги ползва :)
markoscbr - специалист
благодаря Лазаре наистина се успокоих да ти кажа честно аз също се спрях на това модела което ми каза UPS2 25-40-60 иначе трябваше да олекна с още 250лв плюс тези пари за помпата по думите на този майстор, сега съм спокоен и доволен още веднъж ти благодаря по отношение на инсталацията на времето не съм предвидил термо вентили а тези тръби няма как да ги огъна , да говоря за тези тръби белите с ал.вложка с фитинги те не са железни а бронзови колкото по малко снадки толкова по малко течове ,а не тези ППР които се водят СТАБИ, макар че и с тях става но да са за топла вода но се изкривяват с експоатацията ,а точно такава тръба ППР мисля да сложа и укрепя на връщаштия колектор с размер Ф40 или 50 и към него ще навържа радиаторите мястото е ограничено а с тези тръби можеш да лавираш благодаря :yawinkle:
markoscbr написа:
да говоря за тези тръби белите с ал.вложка с фитинги те не са железни а бронзови колкото по малко снадки толкова по малко течове ,а не тези ППР които се водят СТАБИ, макар че и с тях става но да са за топла вода но се изкривяват с експоатацията ,а точно такава тръба ППР мисля да сложа и укрепя на връщаштия колектор с размер Ф40 или 50 и към него ще навържа радиаторите мястото е ограничено а с тези тръби можеш да лавираш благодаря :yawinkle:
Е, нали си водопроводчик, аз за пръв път виждам водопроводчик да се притеснява от ППР спойките. Пък с това ф50 ме уби :)
markoscbr - специалист
да не се притеснявам от спойките Лазаре там съм силен :yawinkle: айде Ф50 е силно казано но 40 става все пак ще се събират отводните води на 7 радиатора и 2 лири ,искам да те попитам защо да монтирам помпата на байпаса ,и от котела до разпрделителя на тавана имам прикарана тръба 2 цола подценкована но не смятам да я използвам мисля да вкарам в нея друга но да не е желязна нещо да ме по съветваш #-o
radius - майстор
Аз ще те помоля да слагаш малко препинателни знаци, че се измъчих.
markoscbr - специалист
ще се постарая Радиос ,като запаля с писането и така става #-o
vectra72 - специалист
Аз живея на 3-я етаж в четириетажен блок а котелът ми е в мазето.Ползвам помпа Вило 25/40 с отворена система съм и нямам никакви проблеми.И на мен разни майстори ми говореха ,че тази помпа няма да върши работа,че трябвало по-голяма с по-голям воден стълб.Така ,че и аз мисля ,че няма да има проблем с помпата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Предстои ми изграждане на водна инсталация за отопление на къща та ме интересува водна помпа за инсталацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: